Am un credit ipotecar la Volksbank cu dobanda fixa pe perioada de 25 ani.Desi am facut demersurile necesare si nu am primit nici un raspuns pentru aplicarea ordonantei 50 ,am fost instiintat de catre banca ca acest comision de risc se transforma in comision de administrare credit.Nu mi-i se pare normal sa imi adauge un alt comision la contract.Am fost la banca si nu mi-au dat actul aditional pentru studiu motivand ca nu il au si ca o sa ma anunte telefonic.
Mi-e frica sa nu treaca cele 15 zile de la instiintare si sa considere o aprobare tacita .Ce sa fac?
Daca instiintarea a fost scrisa, dvs puteti solicita bancii, printr-o cerere, inregistrata la ei sa va fie prezentat pentru studiu acest act aditional. Un exemplar, cu numar de intrare de la banca, pastrati si dvs, poate va va fi necesar, ulterior. Cand veti primi, actul aditional, cititi cu mare atentie continutul sau inainte de a-l semna. Oricum, daca in actul aditional au redenumit comisionul de risc in oricare alt mod, puteti sa va adresati cu o plangere la ANPC, invocand clauza abuziva, prin incalcarea art. 35, lit b, din OUG 50/2010.