avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... lmpozit pe chirie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

lmpozit pe chirie

Buna ziua,

In iulie 2013 am inchiriat (sunt persoana fizica) cuiva o garsoniera cu un contract pe un an.
Am inregistrat contractul la fisc, si odata cu inregistrarea am depus formularul 220 pe anul 2013. Apoi am primit acasa instiintare si am platit impozitul pe 2013. Contractul insa curge inca 6 luni din 2014.
Fiscul o sa-mi trimita instiintare de plata si pentru 2014, sau trebuie sa mai merg la fisc si acum, sa mai declar ceva?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 21:07, 28 Ianuarie 2014
in 15 zile de la prelungirea contractului de inchiriere trebuie sa va prezentati la Fisc ptr a depune act aditional la contractul respectiv ptr o perioada de inca 6 luni pe anul 2014 si declaratia 220; ulterior, fiscul va va trimite Decizia ptr. plata impozitului si celellalte dari (ex: sanatate etc)!
Ma scuzati, poate nu m-am exprimat bine. Contractul o sa-l reinnoiesc in iulie 2014. Ma refeream la lunile ianuarie-iunie 2014 (care deja sunt prinse in contractul existent)
In mod normal declaratia 220 pentru venituri estimative se face ptr fiecare an, deci apreciez ca ar trebui sa o depuneti si ptr anul 2014 ptr. ca Fiscul sa va trimita decizia de impunere ptr anul in curs (ptr plati anticipate)!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa impozit anticipat neplãtit busubianca busubianca Bună ziua, Am o întrebare in ceea ce privește plata impozitului anticipat la PFA-uri. In anul 2013 am depus Formularul de declarație 220. Pentru ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale pentru profesii liberale Lentian Lentian Buna ziua, Am inceput in iulie 2013 activitate de mediere. Am depus la la ANAF declaratia de inregistrare fiscala 070 si declaratia privind venitul estimat ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa platesc amenda daca am facut contestatie si inca se judeca ? mihaimovila88 mihaimovila88 Buna ziua, Anul trecut (2013) in luna iunie pe 6, am primit o amenda in valoare de 1000 lei prin Posta Romana la care am facut contestatie in termenul ... (vezi toată discuția)