Buna ziua,
Am si eu o problema si va rog respectos, pe cei care stiti ce pot face in cazul asta, sa ma ajutati.
Mama mea, mi-a donat 1/2 din proprietatea sa, constand intr-o casa veche, terenul pe care aceasta era construita, si gradina aferenta (altfel spus, 1/2 din curte, gradina + o casa veche construita pe terenul respectiv). Am facut un contract de donatie la notar in acest sens.
Mai am doi frati (suntem 3 frati), iar tatal meu a murit, eu fiind cel care m-am ocupat de inmormantare, eu l-am si ingrijit, fiindca eu sunt cel mic, care a ramas la tara, traind in aceeasi curte cu parintii.
Atat inainte de moartea tatalui, cat si acum, mama ( care la fel este intretinuta si ingrijita de mine) toti banii ei, din cele vreo 3 pensii pe care le are, ( urmasa veteran de razboi), li-i imparte celor doi frati ai mei.
Mama crede, ca dand toti banii celor doi frati ai mei, iar mie minic, tocmai pentru ca ea sustine ca vrea sa-i ajute pe ei, pentru ca dupa ce ea va muri, voi ramane eu cu tot ( curte, casa, gradina, terenuri agricole, si alte bunuri mobile).
Din cate stiu, n-am cum sa raman eu cu tot. ( precizez ca n-a facut testament, sau alte acte, singurul act existent, e acea donatie). Mi se pare nedrept, ca cei doi frati profita, si sunt absolut sigura, ca vor veni sa-si ceara mostenirea, si dupa moartea mamei noastre. Ei nu recunosc nimic, nu recunosc ca mama le da bani, cu toate ca am vazut cu ochii mei aceasta.
Ce e de facut? Ce ma sfatuiti? Cum pot sa fac astfel, asa cum ar fi corect, sa-mi ramana mie partea mai mare. Cu donatia aceea, macar, voi ramane sigur? Daca fac un contract de intretinere, in schimbul imobilului ( casa+gradina-in intregime) vor trebui sa vina si fratii sa semneze?
Chiar sunt disperata si nu stiu cum sa procedez.
Va multumesc anticipat!!!!
Cel mai recent răspuns:
dorians , utilizator
18:40, 14 Aprilie 2009