Va rog sa-mi spuneti cine anume trebuie sa calculeze si sa plateasca taxa pentru fondul de mediu.Concret, firma pe care o detin are ca domeniu de activitate reparatii de echipamente Horeca. Orice interventie se efectueaza in spatiul de lucru al clientului. Am eu vreo obligatie in acest caz?
Din datele ce le-ati furnizat, dvs. ca si prestator de servicii nu aveti obligatia de a calcula si plati taxa pentru fondul de mediu. Exista totusi o posibilitate sa fiti obligat: materialele, piesele de schimb, accesoriile pe care le folositi la reparatii le importati sau le cumparati de pe piata autohtona? (se considera import si comertul cu U.E.)
Pentru ambalajele aferente pieselor de schimb trebuie sa platiti taxa pentru fondul de mediu.
Ordinul 192/2014 stipuleaza: Obligaţia de a plăti la Fondul pentru mediu contribuţia de 2 lei/kg... revine operatorilor economici care introduc pe piaţa naţională produse ambalate...... Introducere pe piaţa naţională este furnizarea pentru prima dată spre distribuire, consum sau utilizare a unui produs pe piaţa naţională
In concluzie taxa, se plateste si pentru produsele importate/achizitionate din UE destinate consumului propriu