Acum, pelive.avocatnet.ro,are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 202. Sesiune practică cu Adrian Bența
Am si eu o intrebare:
Conform ORDIN-lui nr. 149 din 18 februarie 2019
privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului mediului şi gospodăririi
apelor nr. 578/2006 pentru aprobarea Metodologiei de calcul al contribuţiilor şi taxelor
datorate la Fondul pentru mediu la art 21 alin(1) litera a) se spune ca: "operatorilor economici care introduc pe piaţa naţională produse ambalate, operatorilor economici
care importă/ achiziţionează intracomunitar produse ambalate pentru utilizare/consum propriu,
responsabili pentru deşeurile generate de ambalajele primare, secundare şi terţiare folosite pentru
ambalarea produselor lor, cu excepţia ambalajelor de desfacere care sunt folosite pentru ambalarea, la
locul de vânzare, a produselor;"
Concret am un magazinas de incaltaminte si import produsele ambalate in bax-uri care contin cutii in care se afla incaltaminte. Inteleg ca bax-urile trebuie sa la cantaresc si sa le declar iar cutiile de incaltaminte ce le folosesc la depozitarea lor in magazin nu au legatura cu aceasta declaratie si taxa de 2 lei per kg?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.