avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Cum pot verifica daca avocatul meu a introdus cererea pentru actiunea de succesiune? Inca nu mi-a venit citatia si imi spune ca pana judecatorul nu da rezolutia nu putem avea numar la dosar, dar stiu si eu ca orice act trebuie mai intai inregistrat si apoi intra in circuitul documentelor. Am rugat avocatul sa imi introduca cererea de succesiune in aprilie, mai2013 si apoi sa o sisteze. Mi-a spus ca trebuie sa introduca o noua cerere si trebuie sa platesc o taxa de timbru pt cererea in anulare de 380 lei. Se plateste o astfel de taxa pt actiunea respectiva? I-am cerut chitanta sau copia dupa chitanta cu suma de 380 lei si imi spune ca e la dosar si nu avem acces la ea pana judecatorul nu da rezolutia. Nu am mai trecut prin procese in instanta si nu cunosc procedurile juridice insa am impresia ca sunt dusa de nas de avocata. II cer sa ma intalnesc cu ea si evita. precizez ca i-am platit tot onorariul solicitat, jumatate la incheierea contractului si jumatate in termen de 1 luna. Actiunea bagata in noiembrie (daca e introdusa asa cum i-am solicitat) o continua pe cea initiala, adica se ia in considerare aprilie sau noiembrie si atunci se mai ajunge la mediere sau nu?
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
cristta, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristta , utilizator 10:26, 30 Ianuarie 2014
In mod normal trebuia sa primiti o citatie in cazul in care adresa de corespondenta era aceeasi cu cea de domiciliu. Daca avocatul a data pentru corespondenta adresa lui trebuie sa ii solicitati numarul de dosar.
Intrati pe www.portalulinstantelor.ro la judetul, sectorul etc, la dosare introduceti numele dvs. si verificati.
Informarea asupra medierii este obligatorie din 2013 , august. In aprilie nu era obligatorie.
Depinde ce actiune s-a introdus in noiembrie. Daca este cererea de anulare are legatura.
Cererea de anulare a fost bagata cam prin iulie, iar in noiembrie i-am spus sa mergem mai departe cu succesiune. mi-a spus ca trebuie bagata o noua cerere fata de prima din aprilie care o va anula pe aceea. Pentru acest lucru a trebuit sa platesc suma de 380 lei taxa de timbru. Banii i-am dat avocatului. Cand am cerut chitanta pt acesta suma mi-a spus ca este la dosar. Exista o astfel de taxa pt acest lucru? Daca actiunea este depusa de catre avocata nu ar trebui sa existe deja numar de inregistrare? Mi-a spus ca nr de inregisrare a dosarului va fi doar dupa ce ajunge dosarul la judecator? Este corect sau ar trebui deja sa am numar de dosar? La tribunal unde ma pot adresa sa vad care este situatia, stadiul dosarului meu? Pot avea acces la dosar sa pot face copii dupa acte in orice moment?
Nu apare nimic pe acel portal. Insemna nu a fost depus nimic? Si atunci taxa acea de timbru de 380 lei pt care nu am chitanta e posibil sa fie luati degeaba de avocat? Ce pot sa fac acum? Pot renunta la serviciile lui, la contractul cu el si sa imi dea banii inapoi daca tot nu a depus nimic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj fara taxa de timbru 3% MMoniq MMoniq Buna ziua! Am depus dosarul de partaj pe 17 noiembrie la judecatorie si prima infatisare o am in martie. La momentul respectiv stiam ca daca la prima ... (vezi toată discuția)
Cum anulez un divorț? Brinza Stefan Brinza Stefan Buna ziua.am bagat actele de divorț la tribunal si intre timp m-am impacat cu sotia.mentionez faptu că sotia mea este din judetul gorj si eu din județul ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru si taxa judiciara TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.cat reprezinta taxa de timbru intr-un proces de succesiune si unde se plateste?pt ca eu i-am dat o suma avocatei ce ma reprezinta,nu mi-a dat ... (vezi toată discuția)