avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... 100 de euro
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

100 de euro

Buna ziua! In 2009-2010 am fost profesor titular la o unitate de invatamant si membru al Sindicatului Gh Asachi. In anul urmator am fost detasata la alta scoala. Colegii mei din unitatea aceea au luat suta de euro, eu insa, nu. Liderul de sindicat spune ca nu m-a trecut pe lista, fiindca a trecut "doar pe cine mai era in scoala in momentul cand s-a facut actiunea in instanta"; eu fiind detasata, nu am mai fost luata in calcul. Nu mi se pare corect, avand in vedere ca am cotizat la sindicat si ca actiunea s-a facut pentru anul 2010, si nu pentru anul in care a sindicatul a initiat actiunea in instanta. Cum trebuie sa procedez? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: new_user , utilizator 21:03, 29 Ianuarie 2014
Colegii din care unitate au luat banii? Cea in care sunteti titular? Vorbiti de 2010 sau 2009? In 2009 s-a luat suma de 130 de lei, iar in 2010 nu s-a luat nimic.
Se poate introduce si acum cerere, se merge mai intai la mediere. M-as mira sa vina directorul si sa spuna ca nu e de acord sa va dea banii.
Colegii din unitatea unde eram titulara si unde am activat in anul 2009-2010, au luat banii si pentru 2009, si pentru 2010. Eu nu i-am luat pentru ca in anii urmatori am fost detasata la alta unitate. Pentru ca eram detasata, nu am fost de fata cand liderul de acolo a facut lista cu cadrele didactice care intra in proces. Si dumnealui a trcut pe lista doar pe cine mai era la momentul acela in unitate, nu pe toata lumea care a activat in 2009-2010.
Am inteles. Spuneti-i liderului sa va introduca actiune sau faceti-o dv. Si rugati-va sa nu invoce directorul prescriptia. Poate o rezolvati prin mediere, desi asta costa si scoala va trebui sa plateasca . Asta nu cred ca ar conveni.
Cum anume sa ma introduc eu in actiune? va rog sa imi spuneti mai exact ce pasi sa urmez. Multumesc foarte mult!
Formulati cerere de chemare in judecata, o depuneti la Tribunal. Vi se va solicita sa mergeti la sedinta de informare privind avantajele medierii. Acolo puteti, daca si directorul doreste, sa solutionati conflictul. In caz contrar, veti urma procedura judecatoreasca. Este foarte important ca directorul sa nu invoce prescriptia dreptului la actiune, ca instanta n-o mai poate ridica din oficiu.
Adresati-va liderului de sindicat de la scoala in cauza sau liderului judetean. Cel din urma trebuie sa stie ce spun eu.
Pentru 2011 aveti dosarul facut? Daca nu, formulati cererea pentru 2010 si 2011.
Daca nu reusiti si nu reusiti, adresati-va unui avocat, cel putin sa va formuleze cererea si sa va explice ce aveti de facut.

Alte discuții în legătură

100 euro lidiaflorentina lidiaflorentina buna ziua, va rog sa ma ajutati pentru ca nu stiu cui sa ma adresez , sunt profesor titular si in anul scolar 2009-2010 am fost detasata la aceasta scoala am ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale în învãtãmânt luminita_ifrim luminita_ifrim Sindicatul unităţii de învăţamânt unde sunt titulară a obţinut recuperarea drepturilor salariale pe legea 221/ 2008. Au fost deschise două procese, ... (vezi toată discuția)
Profesori- drepturi salariale castigate in instante conform l 221/2008 si 330/2009 radgheorghe radgheorghe Sunt profesor de geografie calificat si lucrez in sistemul de invatamant din 01.09.2009. Sunt membru cotizant al sindicatului de la data angajarii si nu am ... (vezi toată discuția)