avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Profesori- drepturi salariale castigate in instante ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Profesori- drepturi salariale castigate in instante conform L 221/2008 si 330/2009

Sunt profesor de geografie calificat si lucrez in sistemul de invatamant din 01.09.2009. Sunt membru cotizant al sindicatului de la data angajarii si nu am fost inclus in tabelele nominale care s-au depus in instanta pentru drepturile salariale pe legea 221/2008, resp 330/2009 , ca atare nu am primit banii castigati de catre colegii mei ( sunt singurul din scoala). Nimeni nu imi da nici o explicatie ( lider de sindicat, secretar, etc). Ce mai pot sa fac?. Nu e discriminare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 1 Ianuarie 2015
Daca nu ati fost inclus pe lista celor care au deschis actiune in instanta este o problema intre dvs. si sindicat.
Trebuie sa purtati o discutie serioasa cu liderul de sindicat si cu directorul scolii pentru a se gasi o solutie pe cale amiabila.
O solutie ar putea fi, sa deschideti actiune in instanta impotriva sindicatului, care sa va plateasca drepturile respective. In acest caz, colegii dvs., cotizanti la sindicat, ar putea sa va plateasca drepturile.
O alta solutie ar putea fi, sa deschideti actiune in instanta, separat, impotriva statului, caz in care, nu se stie ce va discpune instanta de judecata.
Pentru anul 2009, 2010 si pentru lunile ianuarie - noiembrie 2011 , pe calea unei actiuni in justitie, nu mai puteti obtine nimic, deoarece dreptul la actiune al dvs este prescris, conform art.171 alin.1 C.mun.

Art. 171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului .

De asemenea, nici impotriva sindicatului nu mai puteti face nimic , intrucat nici angajarea raspunderii civile delictuale nu se mai poate face.

Ultima modificare: Joi, 1 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata diurnei din 2010 visanionut visanionut lucrez la o firma de constructii si din 2006 ne tot trimite prin toata tara pe diverse santiere si din 2010 nu am mai primit diurna. Intrebarea mea este pot ... (vezi toată discuția)
Plata salariu la incetare contract munca promocris promocris Am lucrat la o firma la care mi-a incetat contractul de munca din vointa lor. Problema este ca mai au sa-mi plateasca ultimele doua salarii si ma tot amana . ... (vezi toată discuția)
Diferente salariale ContSters119266 ContSters119266 1. Sotul meu era membru de sindicat cand s-au facut acele procese pentru recuperarea diferentelor salariale dar nu a fost trecut pe lista aceea si nu primeste ... (vezi toată discuția)