avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Diferente salariale
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Diferente salariale

1. Sotul meu era membru de sindicat cand s-au facut acele procese pentru recuperarea diferentelor salariale dar nu a fost trecut pe lista aceea si nu primeste banii. De la scoala i se spune ca liderul de sindicat a gresit listele... Ce putem face?


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 5 Aprilie 2014
Listele sunt certificate prin stampila si semnatura directorului si a secretarului. Adica directorul si secretara au semnat niste acte prost intocmite? Vina este a tuturor. Daca s-a retras din sindicat, acesta nu-l mai reprezinta, explicatia sindicatului fiind aceea ca pentru acea perioada au beneficiat de serviciile sindicatului, ulterior si-au pierdut calitatea de membri.
Depinde la ce perioada va referiti, e posibil sa va incadrati de acum inainte pentru promovarea unei actiuni personale.
e vorba de primul an, (2008-2009, nu?). Sotul meu e membru de sindicat. De la Sindicat ni s-a spus ca s-a prescris cauza.
Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.- art.171 alin.1 C.mun.

Prin urmare, pentru anii 2008-2009 dreptul la actiune s-a prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesori- drepturi salariale castigate in instante conform l 221/2008 si 330/2009 radgheorghe radgheorghe Sunt profesor de geografie calificat si lucrez in sistemul de invatamant din 01.09.2009. Sunt membru cotizant al sindicatului de la data angajarii si nu am ... (vezi toată discuția)
Legea 221 /2008 katalin31 katalin31 Bună ziua! Buna ziua, Sunt institutor si am urmatoarea problema: In anul scolar 2008/2009, am fost titulara la o scoala. In anii scolar 2009/2012 am ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescripþie..... Radamante Radamante 1. Sectorul bugetar; 2. Angajatorul are un salariat care nu este membru de sindicat; 3. Sindicatul obtine o sentinta definitiva referitoare la drepturi ... (vezi toată discuția)