avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri accident
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri accident

Buna ziua!
Pe data de 10 decembrie 2013 ma deplasam cu masina unei colege,impreuna cu 2 baieti prin bucuresti. Un sofer a pus frana brusc,iar eu am intrat in spatele lui,lovind masina colegei mele,care nu se afla in masina,mai exact,tamponand-o. Masina cealalta nu a avut absolut nimic-era un cielo. Masina colegei mele a fost serios avariata intrucat a fost nevoie sa se schimbe capota,aripa stanga,far stanga,bara si radiator. Masina era asigurata. Atunci m-am inteles cu colega mea sa reparam masina pe casco,nemaiavand nicio obligatie eu. Mi-a zis ca nu mai trebuie sa dau niciun ban de acum inainte(pe data de 12-13 decembrie). Am fost la asigurari,am declarat totul.Masina din cate am inteles a intrat in reparatii.Nu a fost terminata nici pana acum sau nu stiu eu bine.

Acum vine problema..de o saptamana nu am vrut sa o ajut pe aceasta colega la o chestie "ilegala",gen sa copieze cu casca la examen,la facultatea de drept asa ca ea mi-a trimis niste mesaje in care imi zice ca am termen 2 luni sa ii platesc masina!! Mi a zis ca daca e,o sa ma bage ca i am furat masina,DUPA O LUMA JUMATATE,ceea ce nu prea cred ca o sa se intample. Masina a stat vreo 2 saptamani la mine inainte sa fac accidentul,stiau toti ca ii conduc masina.

MA POATE DA IN JUDECATA CA SA MA OBLIGE SA II PLATESC DAUNA LA MASINA,DESI MASINA AVEA ASIGURARE CASCO?? Asigurarea prevede faptul ca masina poate fi condusa si de alte persoane.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters311098 , utilizator 16:24, 31 Ianuarie 2014
Comunicati colegei ca daca va mai ameninta cu asa ceva o sa va duceti la politie. Daca a invatat ceva la fac de drept, atunci o sa renunte.
Teoretic, nu colega va poate da in judecata ci firma de asigurari ce a a platit pe asigurarea casco reparatia intrucat are un drept de regres impotriva persoanelor respinsabile de producera pagubei (bineinteles in afara de propriul asigurat).
Am inteles ca firma de asigurari ma poate da in judecata doar in urmatoarele conditii:
-sa fi consumat alcool
-sa nu aiba colega mea stipulat in contract "conduc si alte persoane aceasta masina"

Din cate mi-a zis un consultant in asigurari,firma UNIQA nu poate sa faca regres impotriva mea..

Va multumesc!
Din moment ce ati condus ocazional acea masina, societatea de asigurari va poate da in judecata. Cele enumerate mai sus se refera la Conditiile Generale de Asigurare care sunt in relatia Asigurat-Asigurator, or dvs. sunteti un tert. La persoanele din familie (sot, frate etc) intr-adevar nu se poate dar trebuie mentionati in Cererea-Chestionar la momentul incheierii asigurarii.
Am inteles. Eu o conduceam cam de pe o saptamana si ceva doar..in fiecare zi fiindca ea nu mai avea permis de conducere. Il suspendasera pt ca au prins-o cu 194 km/h pe autostrada..

Alte discuții în legătură

Firma de asigurari nu achita daune elles_1984 elles_1984 Buna, in 2012 un prieten de-al meu a provocat un accident (cu masina de firma) in care au mai fost implicate 2 masini. Cele doua masini erau oprite din cauza ... (vezi toată discuția)
Accident-despagubiri Danielvilceleanu Danielvilceleanu Buna seara! Am si eu o mica problema. Acum o luna jumatate ma deplasam cu masina unei colege de la facultate,impreuna cu 2 baieti,spre Piata muncii. Soferul ... (vezi toată discuția)
Casco cu regres dan2607 dan2607 Buna ziua. Am avut un incident cu autoturismul, proprietate leasing. Accidentul nu a fost din vina mea, ci a celui care m-a lovit. Firma de leasing mi-a spus ... (vezi toată discuția)