avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Renuntarea la plata tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Renuntarea la plata tva

Buna Dimineata!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema!
Sunt platitor de TVA din 2010 si avand in vedere ca nu depasesc plafonul stabilit de lege as dori sa renunt la acest statut, adica sa nu mai fiu platitor de TVA!
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac, care sunt pasii de urmat?
Din cate am inteles se depune D097 pana in data de 25 a lunii, urmand ca incepand cu data de 01 a urmatoarei perioade fiscale(in cazul meu trimestriala)sa devii neplatitor de TVA! Pana aici este corect?
Daca este corect, uitandu-ma pe D097 are doua rubrici: una pentru ,,Aplicarea sistemului TVA la incasare" si a doua, ,,Incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare"! Ori eu vreau sa renunt de tot la plata TVA(sa inteleg ca a doua rubrica se refera la asa ceva?)
Multumesc si astept ajutorul D-voastra!
Cel mai recent răspuns: schumiholic , utilizator 17:45, 7 Februarie 2014
Sunt mai multe articole, nu stiu exact la care va referiti. Citez din decizie:
"In baza prevederilor Art. 152 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare/art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, va comunicam ca inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal a fost anulata, ca urmare a solicitarii dvs. din data de 10.01.2014. Inregistrarea in scopuri de TVA se anuleaza de la data comunicarii prezentei decizii."

Dupa care mi se spune ca pana la 25 a lunii urmatoare celei in care a fost comunicata prezenta decizie am obligatia depunerii ultimului decont de TVA.

Aici e nelamurirea care o doresc clarificata: 25 februarie sau 25 martie? Se ia in calcul comunicarea deciziei din februarie sau solicitarea mea din ianuarie?

Multumesc anticipat!
Buna ziua,

Se ia in calcul comunicarea deciziei. Aceea este data anularii tva in cazul dumneavoastra.

Respect,
Dan Preda.
Deci inteleg ca trebuie sa depun decontul si sa fac plata pana pe 25 martie, corect?
Buna seara,

Da. Legea spune pana pe 25 luna urmatoare anularii TVA.

Respect,
Dan Preda.
Multumesc tare mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am trecut ca neplatitor de tva MIV MIV Buna ziua Pentru ca in 2012 nu am depasit 65000 euro, in ianuarie am depus 096 si mi-au aprobat sa ies din regimul de tva. Am ridicat decizia in 14 ianuarie. ... (vezi toată discuția)
Iesire platitor tva tampau gabriela tampau gabriela SC a avut codul de tva anulat din oficiu din 01.10.2012( motivul fiind depunerea a 2 declaratii trimestriale cu 0 ) . Din 01.01.2013 s-a facut cerere pentru ... (vezi toată discuția)
Srl suspendat caizermarian caizermarian detin o societate , un s.r.l. platitor de tva. as dori sa fac o cerere, ceva , pentru a nu mai fi platitor de tva. cifra de afacere este minuscula. cand si cum ... (vezi toată discuția)