avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Import materie prima Argentina
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Import materie prima Argentina

Buna ziua.O societate din Romania importa materie prima (piele neprelucrata) din Argentina.Materia prima se factureaza pt firma din Romania dar marfa merge direct in Italia(asa doreste sefu daca se poate?) la o firma care o prelucreaza si apoi o trimit la firma din Romania.Mentuionez ca firma din Italia face factura pt prestari servicii.As dori sa stiu ce taxe trebuie sa platesc pt marfa din Argentina in procente (taxe vamale.licienta)si unde declar aceasta tranzactie deoarece este o tara non UE si ce acte i-mi trebuie pt a putea face achizitie din Argentina.
Cel mai recent răspuns: ContSters187835 , utilizator 17:16, 13 Februarie 2014
Pentru piei brute taxa vamala la importul in Uniunea Europeana este 0.Trebuie indeplinite conditii sanitar veterinare si de protectie a speciilor protejate. Importul in Uniunea Europeana poate fi facut in orice punct de intrare de catre orice societate comerciala inregistrata in uniune sau in afara ei cu respectarea unor conditii. Pentru importul in Italia operatiunea poate fi efectuata de societatea din Romania dupa inregistrarea la autoritatea fiscala din Italia , in conditiile precizate de acestea sau prin reprezentant in baza unui contract de reprezentare care are clauze speciale (de recomandat prin intermediul unei casa de expeditii internationale-exista case de expeditii care se ocupa de toate formalitatile de expediere si import in baza unui astfel de conract de reprezentare). Din descrierea dvs. reiese ca ar fi vorba de o operatiune de perfectionare activa cu mai multi operatori (din cate ati mentionat ar fi vorba de cel putin un operator din Italia si unul din Romania), probabil in cadrul unui contract de lohn. Legislatia vamala si fiscala permite suspendarea platii anumitor taxe pentru astfel de operatiuni pana la momentul obtinerii si vanzarii produsului finit tocmai in scopul incurajarii operatorilor economici in a infiinta cat mai multe locuri de munca. Avand in vedere complexitatea operatiuniii va stau la dispozitie cu precizari suplimentare
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
ContSters187835, utilizator
Multumesc mult pt raspus si sunt sigura ca o sa mai revin cu alte intrebari pe aceasta tema
Buna ziua
Va rog imi puteti spune unde anume pot gasi in legislatie fiscala acele suspendarii de taxe de care a-ti pomenit precizez ca nu este vorba de contract in lohn intre cele doua firme.
Codul fiscal-Legea nr.571/2003 si Normele de aplicare, H.G. 44/2004, reactualizate, Codul Vamal.In principal ar fi vorba de facilitati in ceea ce priveste TVA. Nefiind vorba de lohn v-ar avantaja efectuarea operatiunilor de import in Italia deoarece in Romania TVA se achita in momentul importului in cele mai multe din cazuri. Exceptiile in Romania ar fi in cazul importurilor temporare urmate de reexport sau de o livrare intracomunitara (acea perfectionare activa despre care aminteam in mesajul anterior).O zi buna sa aveti!
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2014
ContSters187835, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am voie sa fac import/achiz.intracom?? Victorius Victorius Buna ziua, Mi am deschis recent o firma cu activitate principala 4791 - vanzari prin internet, si as dori sa aduc marfa din UE dar si din afara UE. Pot face ... (vezi toată discuția)
Importuri !!! stefpasca stefpasca Suntem o firma din Romania care am achizitionat o marfa din Elvetia. Marfa a fost vamuita in Austria de catre un transpotator (comisionar), care a ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara sau import ? ciprian1977 ciprian1977 Buna ziua, Am o nelamurire, poate ma poate ajuta cineva. Daca o societate din Ungaria cumpara o marfa din Ucraina si apoi o revinde in Romania care este ... (vezi toată discuția)