De cateva saptamani am o problema la locul de munca. Un coleg aflat intr-o pozitie ierarhica superioara mi-a cerut sa rescriu actele unei paciente, omitand intentionat o serie de analize importante. De asemenea, eu am refuzat sa aduc modificari actelor, motiv pentru care el a incercat sa ma intimideze, apoi m-a amenintat ca nu voi mai avea acces la sala de operatii cat timp el este acolo. Acest fapt s-a si adeverit saptamana trecuta in doua randuri. M-am plans sefului de sectie, care nu a luat nicio masura clara si m-a trimis la randul sau la seful de personal. Acesta din urma mi-a cerut sa fac o plangere scrisa impotriva medicului respectiv.
Care ar putea fi implicatiile legale sau penale ale unei astfel de plangeri interne? Eu nu doresc sa actionez persoana respectiva in instanta, ci doar sa rezolv aceasta problema cu ajutorul departamentului de personal astfel incat sa am in viitor conditii corespunzatoare la locul de munca.
Mai am o intrebare - el mi-a cerut sa modific actele atunci cand nu era nimeni de fata, deci nu am martori pentru aceasta actiune, ci doar pentru amenintarile si abuzurile care au urmat, facute in fata intregii sectii. Am facut totusi copii ale actelor originale, care au fost intre timp distruse de catre el.
Daca personalul de acolo nu doreste insa sa depuna o marturie scrisa (fiind la randul lor intimidati), cum pot dovedi faptele relatate in cazul in care el decide sa se apere? Ma poate actiona in instanta pentru calomnie in cazul in care depun doar o plangere interna la departamentul de personal?
Va multumesc pentru raspuns! Eu nu am modificat in niciun fel si in niciun moment actele respective, ba chiar am lipit foaia rupta de catre el pe care erau trecute analizele si am reatasat foaia actelor. La raportul de garda de a doua zi, colegul meu a inlaturat din nou foaia din acte de fata cu toata lumea.
Eu am incercat fara succes in trei randuri sa avem o discutie civilizata despre aceasta problema:
1. Am sesizat problema distrugerii foii cu analize la raportul de garda din ziua respectiva, insa el a inceput sa tipe, nu mi-a mai dat posibilitatea de a ma exprima, seful si colegii nu au spus nimic, iar problema a trecut nerezolvata.
2. Dupa ce el mi-a cerut din nou sa modific actele, am refuzat si am mers direct la sef. Am cerut sa avem o discutie toti trei in legatura cu problema respectiva. Seful mi-a spus ca nu este cazul sa vin si eu la discutie, ca va comunica personal cu medicul respectiv pentru a se ajunge la o solutie.
3. Dupa discutia cu seful, colegul meu a venit a doua zi si mi-a cerut din nou, de fata cu doua colege, sa modific actele in cauza. Eu am refuzat iarasi, moment in care a inceput sa tipe si a mai rupt inca o foaie din acte. In aceeasi zi a declarat de fata cu seful si alti trei medici faptul ca el nu imi va mai permite accesul la sala de operatii incepand din acel moment. Seful a incercat sa medieze conflictul, insa medicul respectiv nu a dorit sa auda alta alternativa, moment in care seful a decis inaintarea problemei catre departamentul de personal.
Spuneati ca eu pot avea in timp probleme in urma depunerii plangerii? La ce va referiti - la plangeri in instanta sau doar la neplaceri la locul de munca? Eu oricum intentionez sa imi caut un alt loc de munca, deoarece mi se pare inadmisibil ceea ce se petrece.
Munca in plus
cathy1220
Buna ziua,
Fratele meu lucreaza la o firma privata. Clientul firmei a cerut sa preia atributiile unui angajat de al lor care a fost dat afara. In momentul ... (vezi toată discuția)