avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mutare alocatie de stat in alta tara - formalitati
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mutare alocatie de stat in alta tara - formalitati

Buna ziua,

Sot si sotie au un copil de 4 ani si muncesc legal in Belgia (ei sunt din Bistrita). Vor sa anuleze alocatia de stat a copilului din Romania si sa beneficieze de cea din Belgia. Au fost la biroul care se ocupa cu asa ceva din Belgia (imi scapa numele acum) si li s-a comunicat ca trebuie sa aduca atestat din Romania. Banuiesc ca s-au referit la formularul E411, punctul B. Este nevoie sa depuna fizic actele la Agentia Judeteana Pentru Plati si Inspectie Sociala sau se poate si prin mail/fax?

Care formular trebuie sa completeze? E401 sau E411? Trebuie completat si de angajatorul celor 2 parinti ceva? Imi cer scuze daca au mai fost puse intrebarile acestea si de catre altii.

Daca trebuie sa depuna cineva fizic, poate fi delegat altcineva? Eventual imi puteti spune si ce acte ar fi nevoie pentru depuneri sau care-s formalitatile legale? Mai sunt si alte metode?

Sper sa nu fi omis ceva. Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Regulament 1408 ref. alocatia europeana copil scarlat_ramona scarlat_ramona Buna seara, as dori sa stiu ce acte sunt necesare si unde trebuie depuse pentru a primi alocatia europeana pt copil. Mentionez ca ambii parinti lucreaza cu ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la alocatie pentru copil popaion popaion as dori sa stiu cum pot renunta la dreptul de alocatie pentru copil eu locuiesc in austria si de aici mi s-au dat 2 formulare e401 sie411 cum as putea sa le ... (vezi toată discuția)
Formularele e411 si e401 - ghid practic de accesare a alocatiilor europene pentru copii Ares-3 Ares-3 Incep prin a preciza ca orice completare la acest material pe care o poate face cineva care a obtinut alocatie sau alocatie complementara pentru copii intr-un ... (vezi toată discuția)