avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... renuntarea la alocatie pentru copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

renuntarea la alocatie pentru copil

as dori sa stiu cum pot renunta la dreptul de alocatie pentru copil eu locuiesc in austria si de aici mi s-au dat 2 formulare e401 sie411 cum as putea sa le completez online fara sa mai merg in tara
as dori o adressa de email al biroului din ramnicu valcea
va multuimesc cu respect

Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:40, 27 Septembrie 2011
Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Vâlcea:
Adresă: Bd.Tudor Vladimirescu nr. 1, cod 240566,
Râmnicu Vâlcea
Tel: 0250-735998
Fax: 0250-734710
E-mail: ajps_vl@yahoo.com
Site : www.prestatiisocialevalcea.ro

Formularele nu se pot trimite prin mail.
Pentru obtinerea alocatiei in Austria, trebuie sa va adresati institutiei competente (de securitate sociala) de acolo. Din cate stiu, acolo puteti depune atat formularul E411 cat si formularul E401 si institutia respectiva le va trimite in Romania la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale (AJPS) de la locul dvs. de domiciliu - judetul Valcea, se pare.
Dupa completarea lor in ambele state, se va stabili statul care va acorda alocatia in functie de activitatea desfasurata de dvs. in Austria.

Trebuie sa aveti in vedere ca sunt mai multe acte care trebuie sa insoteasca aceste formulare.

@bep a scris:

Institutia responsabila de completare formularului E 401 (partea B) pentru lucratorii, cetateni romani care au domiciliul in Romania si care isi desfasoara activitatea in alte state membre ale Uniunii Europene este structura de evidenta a persoanelor din cadrul serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor de la domiciliul solicitantului.
In situatia in care completarea formularului este solicitata de catre lucratorul migrant roman la sediul serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor se vor prezenta urmatoarele documente:
- certificatele de stare civila, in original si fotocopie;
- dovada consimtamantului expres, dat in forma autentica, al persoanelor ale caror date urmeaza sa fie prelucrate, in original;
- copia actului de identitate sau a pasaportului de cetatean roman;
- alte documente doveditoare, respectiv sentinte de divort, decizii/dispozitii de schimbare a numelui pe cale administrativa;
-procura, in original, in situatia in care completarea formularului este solicitat prin imputernicit.

Formularele pot fi transmise de la institutiile competente din celelalte state membre in care isi desfasoara activitate lucratorii migranti romani prin intermediul Directiilor de Munca si Protectie Sociala Judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.

www.avocatnet.ro/content/for...

Ar fi bine daca ati incerca sa obtineti mai multe informatii de la AJPS Valcea - aveti nr. de telefon si adresa de mail.

Completare

De mare ajutor va poate fi studierea acestui ghid de obtinere a alocatiilor europene:

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
Ares-3, moderator
Revin cu un link al unui topic de pe forumul AvocatNet, care de asemenea va poate fi de folos:

www.avocatnet.ro/content/for...

Ne-am bucura daca dupa ce o sa obtineti alocatia/alocatiile pentru copii de la statul austriac o sa va faceti putin timp sa ne spuneti si noua cum v-ati descurcat cu depunerea formularelor si cam cat timp a durat pana ati primit banii. In mod sigur si alti parinti vor beneficia de experienta dvs.
Multumim, succes!

:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament 1408 ref. alocatia europeana copil scarlat_ramona scarlat_ramona Buna seara, as dori sa stiu ce acte sunt necesare si unde trebuie depuse pentru a primi alocatia europeana pt copil. Mentionez ca ambii parinti lucreaza cu ... (vezi toată discuția)
Formularele e411 si e401 - ghid practic de accesare a alocatiilor europene pentru copii Ares-3 Ares-3 Incep prin a preciza ca orice completare la acest material pe care o poate face cineva care a obtinut alocatie sau alocatie complementara pentru copii intr-un ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana dana-stefi dana-stefi buna seara,avem si noi o intrebare ;mama cu copilul suntem in Romania ,tatal angajat la firma germana in Germania la macelarie din septembrie 2014,in noiembrie ... (vezi toată discuția)