avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie europeana
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie europeana

buna seara,avem si noi o intrebare ;mama cu copilul suntem in Romania ,tatal angajat la firma germana in Germania la macelarie din septembrie 2014,in noiembrie a depus contractul de munca si niste acte de acolo pt alocatia copilului,intre timp noi am aflat ca ar trebui si formularele E401 si E411,am dori sa stim exact daca trebuie depuse aceste formulare pentru alocatia copilului si de unde le obtinem????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 16 Februarie 2015
Formularul E401 – Atestat privind componenta familiei in vederea acordarii prestatiilor familiale

Odata cu cerea de acordare a prestatiilor familiale intr-un stat al Uniunii europene, altul decat Romania, familia interesata trebuie sa completeze si formularul E401. Acesta poate fi solicitat de catre lucratorul, pensionarul, orfanul ori institutia competenta in cazul in care persoana interesata nu prezinta acest atestat. Formularul contine mentiuni privind membrii familiei lucratorului salariat sau independent, ai somerului, ai titularului unei pensii sau rente care rezida pe teritoriul unui alt stat decat statul competent.

Solicitantul, altul decat institutia competenta din Romania, va completa numai partea B a formularului. Atunci cand persoana interesata nu poate completa formularul, institutia competenta din Romania va completa partea A si va transmite informatiile in statul de resedinta unde se solicita prestatiile familiale.

Detalii gasiti si aici
Formularele E411 si E401 - Ghid practic de accesare a alocatiilor europene pentru copii
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatii europene nika7221 nika7221 Buna ziua.ma intereseaza ce puncte din formularul E401 trebuie completate de mine .Aceleasi formulare sunt valabile si in germenia sau trebuie luate altele de ... (vezi toată discuția)
Completare formular e401 serban_ana67 serban_ana67 de catre cine se completeaza un formular E401? Punctul A 1, 2 , 3,4, 5- cum se completeaza ( ce trebuie trecut la fiecare punct) Punctul B 6, 7, 8 - la fel (vezi toată discuția)
Formularul e411 broasca maria broasca maria am un baiat dintro rel. de concubinaj,tatal este in italia unde lucreaza legal,unde trebuie sa ma adresez pt a beneficia de prevederile acestui formular ? (vezi toată discuția)