avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... firma aflata in reorganizare- recuperari creanta
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

firma aflata in reorganizare- recuperari creanta

intrebare:
daca o firma este aflata in reorganizare mai poate face plati catre creditori?

am primit o invitatie la mediere de la un creditor , firma pt care activez este aflata in reorganizare. ma gandesc sa nu platesc. ce credeti exista mijloace legale de recuperare a creantei?
Cel mai recent răspuns: ContSters312357 , utilizator 19:07, 1 Februarie 2014
Buna ziua,

Ce mediere? Pentru ce? Ei nu au cum sa va execute silit si nici sa va dea in judecata, totul e suspendat. Doar se pot inscrie la masa credala. Trimiteti la mediator notificarea oprivind deschiderea procedurii, cel mult.
Nu raspundeti invitatiei la mediere. Nu exista mijloc legal prin care sa fiti obligat la plata, intrucat nu mai pot fi formulate actiuni imp societatii respective
Stimati Domni,

In timpul procedurii insolventei se pot face plati; creantele nascute in timpul procedurii vor fi platite confrom documentelor din care rezulta (vezi art. 64 al. 6 din Legea 85/2006 "Legea").

Presupun ca este vorba de creante nascute ca urmare a desfasurarii activitatii in procedura reorganizarii - in lipsa carora societatea nu ar putea fiinta ex. furnizori.

Daca nu sunt platite, acel creditor poate cere intrarea in faliment.

Daca este vorba de alta situatie, intr-adevar, raspunsurile colegilor mei sunt adevarate (cf. art 36 din Lege, orice actiune impotriva celui intrat in insolventa este suspendata de drept).

Alexandru Luciu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neachitare plati curente debitor in reorganizare annabela annabela Buna ziua, debitorul in reorganizare judiciara trebuie sa achite firmele mele o suma de bani reprezentant plata curenta potrivit art. 64 alin 6 Legea 85/2006. ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu esso esso daca sunt creditor pentru o firma care este in reorganizare si obtin titlu executoriu ce sanse am sa recuperez debitul (vezi toată discuția)
Suma inscrisa la masa credala si suma primita efectiv amelyah amelyah Buna seara! Va rog daca se poate sa ma lamuriti cu o problema. Un creditor bugetar s-a inscris la masa credala in anul 200x cu suma de plata pe care firma ... (vezi toată discuția)