As avea o intrebare.Am o firme de distributie care in lunile ianuarie februarie martie merge cam slab.M-am gandit la reducerea timpului de lucru de la 5 zile la 4zile pe saptamana.Numai ca nu stiu cum se procedeaza, si o alta chestie ce nu mai stiu pot sa reduc zilele lucrate numai colegilor care pregatesc marfa sau trebuie la toate unitate fiindca pe agentii de vanzari si pe soferi nu pot sa reduc fiindca ei oricum trebuie sa faca vizita la fiecare magazin dupa ruta stabilita de ani de zile numai ca la depozit colegii au mai putin de pregatit.Si inca o intrebare daca reduc zilele lucrate sambata pot lucra colegii si as da liber duminica luni si marti.
Multumesc pentru raspuns
1.Maura reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, poate afecta si numai o parte din salariati.
2. In acest caz, angajatorul emite o decizie colectiva de reducere temporara a activitatii, pentru motive economice, pe perioada de la .... la.
In decizie se mai mentioneaza :
- reducerea corespunzatoare a salariului,
- indemnizatia platita din fondul de salarii, care nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat:
- p e durata reducerii, salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.
- termenul de contestare a deciziei de 45 de zile de la data luarii la cunostinta de salariati a masurii
- instanta competenta : Tribunalul in raza caruia domiciliaza sau isi are locul de munca reclamantul.
Multumesc pentru raspuns!
Ceea ce nu inteleg eu ce dovezi trebuie sa am ca sa nu am probleme(ajunge si o situatie care sa arate ca valoarea facturilor este mai mica decat in altele luni sau ce ar trebui?) in cazul unei contestatii.Si inca o intrebare daca vor primi liber duminica luni si marti pot lucra si sambata sau numai de luni pana vineri.