avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Speta executare silita datorii
Discuție deschisă în Executare silită

Speta executare silita datorii

Buna ziua , Se da urmatoarea speta :
Sotia este executata silit de catre fisc pentru datorii , ea nu detine pe numele ei nici o propiretate care poate fi executata silit , dar este casatorita si sotul are pe numele sau un apartament .
Legal sotia are dreptul la 1/3 din acel apartament

Intrebarea este urmatoarea: Se poate executa silit de catre fisc acea 1/3 parte , in conditiile in care apartamentul nu este pe numele sau? , adica se poate cere partajul la asa ceva? in instanta?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2014
pynu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 10:05, 30 Ianuarie 2014
E bun propriu, nu comun. Sotia are un drept de creanta pt plata ratelor, nu un drept de proprietate.
Creditorul nu va cere partajul ca nu are pe ce.
Raspunsul dat anterior dat de catre moderator este corect si sunt de acord cu acesta! Bunul este propriu, al dvs, ci nu comun, asa incat nu poate fi urmarit de catre Fisc ptr datoriile sotiei!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare de bunuri comune bradusorin bradusorin Buna seara, Doresc sa ma ajute un bun cunoscator in ale executarii silite. In urma cu ceva timp am scos o suma de bani din banca pentru cineva. Acel cineva nu ... (vezi toată discuția)
Partaj all3rat all3rat In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)