avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontaj si ore de lucru saptamanale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontaj si ore de lucru saptamanale

Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu o problema? Cum fac C I M si Pontajul daca 2 salariati trebuie sa lucreaze 12 ore / zi (6 ore si 6 ore) - 7 zile pe saptamana
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:30, 30 Ianuarie 2014
In acest caz, in c.i.m. va trebuie sa scrieti durata timpului de munca este de 8 ore/zi , inegal.Repartizarea timpului de munca facandus-se : mentionati programul de munca respectiv.
Va multumesc! Dar cum fac pontajul sa fie legal- mentionez ca trebuie sa lucreze si sambata si duminica!
Pontajul trebuie intocmit exact cu numarul de ore lucrate. Nu aveti cum sa scrieti in pontaj ca lucreaza 8 ore/zi , cand el lucreaza in acea zi 12 ore.

De asemenea, in c.i.m. va trebui prevazut si sporul pentru munca in zilele de repaus saptamanal.
Eu m-am gandit in felul urmator: L - 12/0, M- 12/0, M- 0/12, J-0/12, J- 6/6, V-6/6, S-6/6, D-6/6 + SPORURI DE 1% pentru s si d. Spuneti-mi va rog daca este corect din punct de vedere legal!
Va trebui sa le acordati cele 2 zile de repaus saptamanal, in caz contrar veti fi sanctionat contraventional. Programul de lucru trebuie sa-l faceti respectand regula de 5 zile lucrate+ 2 zile libere de repaus, intr-o sapatamana calendaristica.

Alte discuții în legătură

Program de lucru inegal vs repaus saptamanal Patience Patience Buna ziua, Am o intrebare referitor la modul de lucru corect pentru un salariat cu norma intreaga (8h/s,40h/s), dar cu un program de lucru inegal. E ... (vezi toată discuția)
Regulament intern pentru un restaurant suciugeorgeta suciugeorgeta Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui trecut programul de lucru al unui restaurant in Regulamentul intern.....salariatii lucreaza de la 10 la 22 apoi au o zi ... (vezi toată discuția)
Act aditional si pontaj Herra_ Herra_ Am schimbat programul de lucru de la 8 ore / zi, la 12 ore pe zi, urmat de 24 ore libere. Dispun de urmatoarele date: -art.137 codul muncii privind ... (vezi toată discuția)