avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Încredinþare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Încredinþare minor

Am si eu o intrebare pentru un prieten .Are doua nepoţele ,parinţi fetelor (sora prietenului si cumnatul ) sunt plecaţi la munca in Italia si au lasat copii in ţara in grija unei bunici ,aceasta a decedat intre timp si copii au fost luati de catre asistenta sociala si dusi intr-un centru de plasare ,el ar vrea sa ia copii la el ,nu este casatorit si ar vrea sa stie mai exact ce condiţii ar trebui sa indeplineasca si ce demersuri ar trebui sa faca pentru a putea lua copii la el pana se intorc parinţii fetelor .va mulţumesc anticipant şi astept un raspuns de la d-voastra
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:16, 14 Aprilie 2009
Trebuiue sa ia legatura cu Directia pentru protectia copilului pentru a-i putea lua in plasament
Da, sa ia legatura cu Directia judeteana pentru protectia copilului, sa detalieze acest caz si sa depuna o cerere motivata pentru incredintarea in plasament a acestor nepoti. La cerere va depune toate inscrisurile care dovedesc faptul ca are venituri suficiente, ca are o locuinta ce permite cresterea si educarea minorilor in conditii optime, ca acesta se bucura de o buna reputatie, acte de stare civila pentru stabilirea rudeniei cu minorii etc.
Oricum, daca minorii au fost incredintati unui centru de plasament, va fi necesara o cerere in instanta - daca indepliniti conditiile necesare - a Directiei pentru ca acestia sa va fie incredintati, in care si dv. veti fi citat pentru a va spune punctul de vedere. Aceasta va avea loc numai daca este oportun pentru ocrotirea interesului major al minorilor. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate o bunica sa obtina tutela sau sa isi ia nepotii in adoptie alyna_mari alyna_mari buna ziua As vrea sa stiu daca mama mea fiind bunica minorilor poate sa ia copii surori mele in adoptie sau sub tutela. ce ar trebui sa faca? copii in ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului minor catre un "tert" cadriancosmin cadriancosmin Buna seara, Situatie: X(Barbatul) si Y(Femeia) traiesc in concubinaj, iau nastere 2 copii (in prezent minori).Fetita 5 ani, baiatul 2 ani. Femeia pleaca de ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori catre bunici live_maz live_maz am aflat despre o situatie si va cer si dvs ajutorul: parintii a 2 copii minori, dupa certuri, scandaluri, despartiri, etc, au hotarat sa se impace. in toata ... (vezi toată discuția)