avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme cu constructorul - Infiltrarea apei in casa
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme cu constructorul - Infiltrarea apei in casa

Buna ziua,

Locuiesc in Confort City si am o problema, referitoare la infiltrarea apei in casa. Pe scurt, conform contractului de vanzare cumparare, eu am garantie pentru vicii ascunse 10 ani si un an pentru finisaje. Constructorul considera ca acesta nu este un viciu ascuns si nu vrea sa remedieze problema, decat contra-cost.

Problema descrisa detaliat este aici: [ link extern ] /
Intre timp am primit raspuns si de Inspectoratuld e Stat in Constructii, care m-a spus ca pentru acest complex toate autorizatiile au fost in regula, la fel si receptia lucrarii. Mi-au sugerat ca singura posibilitate este instanta.

Ce parere aveti? Nu am mai fost niciodata parte intr-un proces. Care ar fi costurile (atat in cazul in care as avea un avocat, cat si in cazul in care as vrea sa ma reprezint singur)?

Va multumesc,
Adrian Tudor
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:18, 30 Ianuarie 2014
Cred ca cel mai bine ar fi sa faceti dvs reparatiile (ca sa nu mai aveti si alte pagube si daca aveti posibilitatea fizica si financiara) si sa cereti in instanta obligarea constructorului la plata sumei. Daca nu vreti/puteti sa actionati asa, atunci solutia este tot in instanta - constructorul sa fie obligat la remedierea defectelor/stricaciunilor.
Bineinteles, in cazul in care faceti reparatiile pe cheltuiala dvs, angajati o firma autorizata si care sa va elibereze facturi si chitante ptr materiale si manopera.
Costurile necesare sunt aferente procedurilor de notificare, mediere, instanta: taxa notificare, onorariul de mediere, taxa de timbru si onorariu de avocat.
Ultima modificare: Joi, 30 Ianuarie 2014
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament nou. vicii ascunse descoperite. pot denunta contractul? in cat timp trebuie sa remedieze constructorul problemele? bpapiiro bpapiiro Salut, in 2008 am achizitionat un apartament + garaj la subsolul blocului. Insa, am descoperit mai multe vicii ascunse si ori de cate ori ma duc la ... (vezi toată discuția)
Infitratie apa din exterior in apartamentul de la parter thesys thesys Buna ziua, Va rog o solutie, daca cineva s-a mai confruntat cu aceasta situatie. Avem urmatoarea problema: bloc nou de 4 ani, fara subsol ... (vezi toată discuția)
Infiltratii lora20 lora20 Buna ziua, Am o problema cu un apartament pe care l-am achiziționat in octombrie 2009, acest apartament este situat la etajul 3 din 4, dar etajul 4 ... (vezi toată discuția)