Buna
Dupa un an de concediu de crestere copil, am revenit la vechiul loc de munca pe un alt post decat cel de pe care am plecat - (dar asta este o alta poveste), si unde intentionez sa imi inchei activitatea. (demisie). Intrebarea mea este urmatoarea: cum as putea primi in continuare stimulentul de insertie, in conditiile in care nu ma angajez la un alt loc de munca?
1-sa imi deschid o II unde ca administrator platesc impozit la venitul (am o activitate agricola) sau
2 - imi platesc singura indemnizatiile la stat ca persoana fizica (sanatate, pensie, impozit) la salariul minim pe economie sau
3 - in baza certificatului de producator (agricol) sa platesc impozit la venit realizat sau la norma de venit - dar acolo nu cred ca se plateste lunar...
4 - sau va rog sa imi dati dv cea mai sigura solutie.
1. Puteti beneficia de stimulentul de insertie numai daca aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole.
2. Din activitatile independente fac parte: PFA, I.I., I.F.
3. Pentru activitatea de producator agricol sau pentru activitatile independente luati legatura cu Primaria sau cu AJPIS sa va spuna ce documente sa prezentati.
Am decis a imi infiintez un II cu activitate de comert produse agricole. Care sunt contributiile obligatorii ce trebuie sa le platesc catre stat si la ce venit? - ma intelegeti ca doresc venitul minim obligatoriu astfel incat maria sa statul sa beneficieze cat mai putin de pe urma mea :) Acest lucru in schimb sa nu ma priveze de primirea stimulentului de insertie si de , fereasca D-zeu, cazul in care voi avea nevoie de ingrijiri medicale.
Multumesc!
1. - Intrebare referitoare la contributii o puneti in sectiunea de forum "Discutii contabile si fiscale".
- Plata contributiilor nue ste o conditie pentru a benficia de indemnziatie pentru CCC.
2. Daca infiintati o I.I. puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC chiar daca aveti venituri pe minus.
3. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:
Situatie:
Persoanele care au desfăşurat activităţi supuse impozitului pe venit şi figurează în evidenţele administraţiei financiare cu venituri pe minus.
Solutie:
Faptul că persoana nu a realizat venituri pe perioada cât a desfăşurat activitate profesională nu este un impediment în acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Perioada de eligibilitate de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului este îndeplinită, chiar dacă în evidenţele administraţiei financiare acestei persoane i-a rezultat un venit pe minus. În această situaţie, cuantumul indemnizaţiei este de 600 lei lunar.
4. Din momentul in care intrati in CCC trebuie sa suspendati activitatea I.I.