avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu cetatean strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu cetatean strain

Buna ziua,
Am si eu niste intrebari cu privire la casatoria cu un cetatean strain.
Am citit despre ce documente sunt necesare, dar sunt nelamuriri..
In primul rand persoana respectiva este din Insulele Mauritius, nascut acolo, dar are rezidenta permanenta in Franta, ce documente sunt necesare ca sa se poata incheia casatoria aici in Romania.
Aaaaa......si inca ceva......nu stiu ce inseamna -" Dovada eliberata ori autentificata de misiunile diplomatice ori consulare acreditate în România, din care sa rezulte ca cetateanul strain îndeplineste conditiile de fond, cerute de legea sa nationala, pentru încheierea casatoriei în România"....:">....chiar nu stiu!!!!! . Multumesc si astept un raspuns.
Cu stima Ioana.
O zi buna in continuare.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:02, 31 Ianuarie 2014
Are nevoie de pasaport, certificatul de nastere in original si inca doua documente:
- un certificat de celibat (care sa ateste ca nu este casatorit)
- un certificat de cutuma din care sa rezulte ce ati scris dvs. (ca indeplineste conditiile de forma si de fond ale incheierii casatoriei potrivit legii statului al carui cetatean este).
Acestea le obtine de la Ambasada Mauritius la Paris.

Cand va veni in tara veti traduce, legaliza si autentifica actele dumnealui. In functie de situatie (de ex. daca a mai fost casatorit) ar mai putea fi necesare documente asa ca va sfatuiesc sa mergeti la Starea Civila unde vreti sa va casatoriti si sa va faceti lista acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria cu cetatean marocan Laura1182 Laura1182 Buna ziua, Sunt romanca,locuiesc in spania si doresc sa ma casatoresc cu un ceatean marocan care si dansul are permis de rezidenta permanent CE,pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Valabilitate certificat de celibat ema05 ema05 Va rog cu respect sa ma lamuriti in legatura cu doua aspecte. Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean strain si mi s-au cerut un certificat de cutuma si unul ... (vezi toată discuția)
Certificat casatorie cetateni straini roua_noua roua_noua Buna seara! Eu sunt cetean roman si urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean strain, din afara UE, care are acum permis de studii...intrebarea mea este: cat ... (vezi toată discuția)