avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA norma de venit platitoare de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA norma de venit platitoare de TVA

Buna ziua,

Doresc sa infiintez PFA cu norma de venit pe care o sa facturez numai prestari servicii (comision).
Daca fac un contract de comodat cu auto proprie si decontez combustibil, reparatii, piese.... TVA-ul aferent acestora se deduce in totalitate?

Care ar fi avantajele/ dezavantajele ca platitor de TVA tinand cont ca tot ce facturez reprezinta profit.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mflorin81 , utilizator 19:08, 30 Ianuarie 2014
In primul rand orice firma se infiinteaza neplatitoare de tva. Dupa infiintare puteti sa optati ca platitor de tva.
Daca prestati servicii catre populatie nu se merita. Doar catre firme platitoare de tva( ar fii un plus).
Da, se deconteaza toate ch cu masina. ( trebuie anumite foi facute cum ar fii foaie de parcurs).
Multumesc pentru raspuns.

Prestarile de servici se fac catre o singura firma (platitoare de tva).
Mai am o problema....alegerea codului CAEN.
Doresc sa fac intermedieri in vanzari (CAEN 4619) dar acest cod nu este la norma de venit.
Ce alternativa imi recomandati care sa fie la norma de venit? 4799....8211....8299

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen intermedieri comerciale mflorin81 mflorin81 Buna ziua, Doresc sa infiintez un pfa cu norma de venit (intermedieri comerciale). Colaborez cu o singura firma pentru care fac intermedieri cu diferiti ... (vezi toată discuția)
Cod caen serbanj serbanj Buna ziua. Vreau sa caut clienti pentru diferite firme de servicii, dupa care sa ma ocup de relatia cu ei. C3e cod CAEN imi trebuie? Oare 4619 se refera si la ... (vezi toată discuția)
Cod caen 4619 ContSters239798 ContSters239798 Buna seara. Am infiintat o firma noua cu cod caen 4662, am solicitat sa fiu platitor de TVA insa mi se cere spatiu pt depozit (sediul social este la o firma de ... (vezi toată discuția)