avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Cod CAEN 4619
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Cod CAEN 4619

Buna seara. Am infiintat o firma noua cu cod caen 4662, am solicitat sa fiu platitor de TVA insa mi se cere spatiu pt depozit (sediul social este la o firma de avocatura care se ocupa cu asa ceva). Daca shimb cod caen in 4619 - intermedieri (pt care nu mi se mai cere spatiu) pot desfasura activitatea initiala? Eu iau marfa de la X si o dau mai departe la Y? Stiu ca noul cod ar insemna practic sa emit facturi de comision, dar stiu firme care fac comert si au la cod caen 4619
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 13:39, 19 Iulie 2013
4662 este pentru comert cu ridicata, adica depozit en-gros. Bineinteles ca vi se cere spatiu de depozitare.
In ce priveste ceea ce doriti sa faceti, aceasta depinde de contractele pe care le semnati cu furnizorii si beneficiarii. Atat intermedierea, cat si comisionul fac parte din categoria prestarilor de servicii, ceea ce inseamna ca dvs nu achizitionati produsul de la furnizor si il revindeti cumparatorului, ci doar intermediati vanzarea intre cei 2 in baza unui comision sau tarif.
Pentru ceea ce doriti dvs va trebuie Cod CAEN de comert.
Cititi si acest link: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 5210 corinachivu corinachivu Buna ziua, Firma are ca obiect de activitate comertul cu ridicata de cafea, ceai si condimente CAEN 4637 si isi desfasoara activitatea la punctul sau de ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfa fara depozitare simt simt Am si eu urmatoarea situatie: un SRL, A, vrea sa cumpere de la alt SRL, B, marfa din depozitul lui B, pe care sa o vanda imediat unui client. A nu are ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru intermediere comert cu electrice Eugenia04 Eugenia04 Buna seara, Doresc sa infiintez un SRL pe care urmeaza sa desfasor activitatate de intermediere comert cu electrice si electronice, mai exact: in baza unor ... (vezi toată discuția)