romascanu a scris:
:stunned:
Cum!?
N-am priceput eu sau vorbiti despre un testament semnat de o alta persoana decat testatorul (matusa), persoana (dl.X)care a semnat in baza unei procuri!?
Asa ceva nu se poate. Testamentul este un act strict personal si nu este posibila reprezentarea.
Multumesc pentru ajutor.
Cred ca nu m-am exprimat eu foarte clar.
Matusa i-a dat (nu stiu cat de corecta e formularea) acestui individ procura pentru diverse actiuni pe care acesta le-a facut in numele ei, sub pretextul ca era in varsta si se deplasa foarte greu. Acesta i-a promis ca va avea grija de ea pana la moartea ei. Ciudat sau poate de asteptat, matusa a decedat la scurt timp dupa acordarea acestei procuri... si la decesul acesteia, a aparut si testamentul ei,
semnat de ea (Dumnezeu stie daca de buna voie sau fortata)... Deci nu aici e problema. Problema este ca
toata averea (pamant intravilan, extravilan/padure, casa etc), toate pe numele acestui individ.
Ma intereseaza daca pot contesta testamentul si orice act pe care-l mai detine acest individ, de la matusa mea, in ideea ca actul ei de identitate, necesar la intocmirea oricarui act (procura si mai ales testament), era expirat la momentul intocmirii acelor acte. Matusa avea cca 70 de ani cand a murit (in oct 2008) iar buletinul ei, pe baza caruia s-a intocmit testamentul, era expirat de mai bine de 25 de ani (am gresit in primul mesaj si s-a tastat doar 5 ani in loc de 25).
Repet: testamentul e valabil? chiar si intocmit in baza unui buletin expirat de nshpe ani? sau pot sa-l contest in instanta? Eu stiam ca orice act intocmit pe baza unui buletin expirat este lovit de nulitate... dar mai stii...