avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament pe buletin vechi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament pe buletin vechi

Am si eu o intrebare. Daca matusa mea a facut un testament si procura pentru o persoana (aceeasi in favoarea careia fost facut si testamentul) pe baza unui buletin expirat, acste acte sunt valabile? Mentionez ca persoana in cauza (Domnul X) i-a cerut procura si s-a ocupat singura de obtinerea acestei procure si a intocmirii si legalizarii testamentului, folosind buletinul matusii, expirat de cca 5 ani.
Ma intereseaza sa stiu daca pot ataca in instanta aceste documente ca fiind false (nelegale), deoarece au fost intcomite pe baza unui document expirat....
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valentina30 , utilizator 13:28, 14 Aprilie 2009
:stunned:

Cum!?
N-am priceput eu sau vorbiti despre un testament semnat de o alta persoana decat testatorul (matusa), persoana (dl.X)care a semnat in baza unei procuri!?
Asa ceva nu se poate. Testamentul este un act strict personal si nu este posibila reprezentarea.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
romascanu, moderator
romascanu a scris:

:stunned:

Cum!?
N-am priceput eu sau vorbiti despre un testament semnat de o alta persoana decat testatorul (matusa), persoana (dl.X)care a semnat in baza unei procuri!?
Asa ceva nu se poate. Testamentul este un act strict personal si nu este posibila reprezentarea.

Multumesc pentru ajutor.
Cred ca nu m-am exprimat eu foarte clar.
Matusa i-a dat (nu stiu cat de corecta e formularea) acestui individ procura pentru diverse actiuni pe care acesta le-a facut in numele ei, sub pretextul ca era in varsta si se deplasa foarte greu. Acesta i-a promis ca va avea grija de ea pana la moartea ei. Ciudat sau poate de asteptat, matusa a decedat la scurt timp dupa acordarea acestei procuri... si la decesul acesteia, a aparut si testamentul ei, semnat de ea (Dumnezeu stie daca de buna voie sau fortata)... Deci nu aici e problema. Problema este ca toata averea (pamant intravilan, extravilan/padure, casa etc), toate pe numele acestui individ.
Ma intereseaza daca pot contesta testamentul si orice act pe care-l mai detine acest individ, de la matusa mea, in ideea ca actul ei de identitate, necesar la intocmirea oricarui act (procura si mai ales testament), era expirat la momentul intocmirii acelor acte. Matusa avea cca 70 de ani cand a murit (in oct 2008) iar buletinul ei, pe baza caruia s-a intocmit testamentul, era expirat de mai bine de 25 de ani (am gresit in primul mesaj si s-a tastat doar 5 ani in loc de 25).
Repet: testamentul e valabil? chiar si intocmit in baza unui buletin expirat de nshpe ani? sau pot sa-l contest in instanta? Eu stiam ca orice act intocmit pe baza unui buletin expirat este lovit de nulitate... dar mai stii...
testamentul este autentic sau olograf?daca este un testament olograf, este suficient sa fie scris, data si semnat de mana testatotului pentru a avea valabilitate. . Dar ar putea fi si un testament incheiat la notar, in periada in care actul de identitate era inca valabil
actul este facut la notar si datat in iunie 2008, deci cu 3 luni inainte de deces...i

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)
Intocmire testament acinom acinom Buna ziua, Matusa mea (are 87 ani) doreste sa faca un testament in favoarea mea pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Am rugamintea sa imi spuneti cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune ciudata. este testamentul valid??? ema.1 ema.1 Buna seara. Avem urmatoarea problema de rezolvat: tata a avut doua surori.Nici una dintre ele nu a avut descendenti. Una dintre ele a decedat in 2006 ,fiind ... (vezi toată discuția)