avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament. E teapa sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament. E teapa sau nu?

Buna ziua!

Am un apartament de vanzare, pe Mercador, cineva mi-a trimis 2 emailuri cu propunerea de a-mi plati un avans de 12000 euro, restul in plati lunare de 2000 euro, pana la achitarea totala a sumei, cu acte notariale. M-a contactat telefonic dupa ce i-am spus ca nr. de tel este atasat anuntului, mi-a spus ca lucreaza in strainatate, dar mi s-a parut ciudat ca nu a dorit sa vada apartamentul. Tot mi se pare ciudat, e riscul sa raman doar cu avansul, cred. Cum sa procedez?

Cel mai recent răspuns: lacridora77 , utilizator 15:39, 30 Ianuarie 2014
Atata timp cat va este convenabila metoda de plata iar obligatia de plata se incheie in fata unui notar nu ar avea de ce sa fie o problema ...
Notarul sa puna niste conditii in caz de neplata lunara a sumei sa nu va treziti ca ramaneti blocat iar banii o sa fie dati mai greu.Mai bine v-ar da suma toata decat esalonat parerea mea .
Oricum, cred ca e bine daca pun o clauza " in cazul in care nu e platita rata pe o luna, cumparatorul pierde toti banii dati pana la acea data" .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

6000 euro avans in antecontract la cumpararea unui apartament, sanse de recupare? TPGeorgiana TPGeorgiana Buna ziua, Ma aflu in situatia in care doresc sa cumpar un apartament cu banii cash, vanzatorul insa are probleme financiare serioare (datorii la fisc, la ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contractului de leasing auto geambys geambys am cumparat o masina in augst 2008 de la o firma de leasing invaloare de 11000euro, am dat 15% avans dupa care am avut o rata lunara timp de 7 ani de 182 euro ... (vezi toată discuția)
Constructorul vrea să ne dea avansul înapoi Ancuta Diana Ancuta Diana Buna ziua! Ma confrunt ch o problemă. Am plătit de 3 luni și ceva un avans pentru o locuinta , suma de 8500 euro. Am făcut un precontract la notar . ... (vezi toată discuția)