Buna ziua,
Ma aflu in situatia in care doresc sa cumpar un apartament cu banii cash, vanzatorul insa are probleme financiare serioare (datorii la fisc, la intretinere, un credit de 4000 lei neplatit care a ajuns 6000), miercuri i se va pune sechestru pe bunuri dc nu isi plateste datoriile la fisc. Din aceasta cauza doreste sa semnam un antecontract prin care ii dau un avans de 6000 euro sa isi plateasca datoriile, sa stearga somatia din cartea funciara si sa aiba toate actele curate pentru realizarea vanzarii. Toata procedura se va efectua la notar care mi-a spus ca in caz ca promisiunea de vanzare va fi incalcata vazatorul va trebui sa-mi dea dublul sumei, sau eu pot sa cer executare silita (va trece acest antecontract in cartea funciara a apartamentului).
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, ce alte condii ar mai putea fi puse in acel contract pt a fi cat mai sigura ca imi pot recupera banii dati avans, avand in vedere ca vanzatorul sigur nu are 12000 euro sa plateasca, iar procedura de executare poate dura ft mult. De asemenea, pot exista datorii de care sa nu stiu (sa nu apara in extrasul de carte funciara)?
Va multumesc
Ceea ce v-a spus notarul este perfect valabil si va ofera suficienta siguranta. Punand raul in fata,si presupunand ca la o eventuala incalcare a actului vanzatorul nu va dispune de suma necesara,i se va pune sechestru si va fi executat silit. Nu vad ce alte variante ati mai putea avea. Bunurile lui sunt cea mai buna garantie (si din cate vad - singura!).