avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratie 600 PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratie 600 PFA

Buna ziua,

Am un pfa si am mers azi la finante sa depun declaratia 600 si nu mi-a primito pe motiv ca in estimativa pentru 2014 am estimat un venit de 400 lei.
Unde gasesc si eu un ordin sa citesc daca trebuie depusa declaratia 600 ?
Saptamana viitoare cei de la finante imi vor trimite notificare ca nu am depus declaratia.Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Valache Genova , Avocat 13:59, 30 Ianuarie 2014
Declaratia 600 se refera la contributia de asigurari sociale ( CAS ). Aceasta contributie este optionala pentru cei care obtin venituri mai mici de 35 % din salariul mediu adica 804 lei/luna.
declaratia 600 impune ca Venitul bază de calcul este venitul declarat, care nu poate fi mai mic de 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat  şi nici mai mare decât echivalentul a de 5 ori acest câştig. 
Pentru persoanele care devin contribuabili la sistemul public de pensii în cursul anului fiscal, rubrica venit bază de calcul se completează începând cu luna pentru care se datorează contribuția de asigurări sociale. In aceste conditii nu va incadrati .... pentru ca ar trebui sa aveti un venit undeva la 800 lei lunar ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare plata cas si completarea decalaratiei 600 cflorin24 cflorin24 Buna ziua. Daca se poate as dori sa obtin raspuns la 2 intrebari. Pentru Intreprindere Individuala,impozitare sistem real, cu incepere activitate in 2012 ... (vezi toată discuția)
Contributii asigurari sociale pfa la norma de venit lmparalescu lmparalescu PFA la norma de venit depune declaratia 600? Daca da, ce trece la \\"venitul baza de calcul\\"? - venitul de la norma de venit, sau ... (vezi toată discuția)
Declaratia 600 cas steef steef Buna seara, In luna ianuarie 2016 am depus la finante declaratia 600 referitoare la CAS . In anul 2015 am realizat un venit impozabil de 36.633 lei si din ... (vezi toată discuția)