avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Art. 85 alin.4 cod rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Art. 85 alin.4 cod rutier

Buna,
Ajutor !!!

Am condus auto. cu placutele de inregistrare suspendate pentru a fi tractact pe platforma.
Pe traseu un autovehicol a provocat un accident acrosandu-ma. nu au existat victime.

Am fost amendat contraventional pentru circ. avand dovada inlocuitoare a cert. de inmatriculare- fara drept de circulatie.
Ulterior(dupa 1 zi) mi-a fost suspendat permisul in baza articolului 85, alin 4. cu intocmire de dosar penal.

In momentul de fata dosarul este la Politie.

Sunt foarte speriat, mentionez ca nu am inregistrari in cazierul judiciar sau auto, si nu intentionez vre-o data sa fiu certat cu legea.

Va rog sa-mi spune-ti cum se poate solutiona cazul si care ar fi urmarile. Este posibil sa primesc doar o amenda administrativa sau una penala. Daca da, ce ar influenta sa primesc doar o amenda administrativa.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 30 Ianuarie 2014
tudor_2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: kkmak , utilizator 17:29, 8 Martie 2014
Cateva luni de inchisoare cu suspendare.

Pe noul cod e posibil sa primiti amenda penala, insa sunt sceptic ca veti gasti un judecator destul de deschis la minte care sa va achite pentru fapta Dvs., dispunand doar amendarea administrativa.

Cu stima.
Stiti ceva daca a fost schimbata pedeapsa pentru art.85 alin.1? Am condus auto cu numere rosii expirate (fara accident). Mai risc anularea permisului de conducere? Multumesc
Amenda administrativa nu se mai dispune indiferent de solutie.
@kkmak
S-a introdus pedeapsa alternativa cu amenda penala, in continuare riscati anularea permisului.
ART. 334
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
Mai am o intrebare la care va rog sa-mi raspunde-ti: am avut o condamnare cu inchisoarea pentru art 209 cp. pot face rebilitarea deoarece intrunesc toate conditiile. Ar fi bine sa o fac pana incepe sa se judece dosarul cu art.85 alin 1? Adica este agravanta faptul ca am mai facut inchisoare si risc sa fac si acum deoarece nu mai sunt la prima fapta? Are legatura codul rutier cu cel penal? Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc frumos
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2014
kkmak, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Conducere scuter fara permis hany_2220 hany_2220 buna ziua.am condus un scuter fara permis de conducere si neinmatriculata ,ghinionul meu a fost sa ma aleg cu un dosar penal .as vrea sa stiu ce se poate ... (vezi toată discuția)
Conducerea autoturismului cu numere expirate de 3 zile lup_camelia lup_camelia m-a prins politia si mi-a luat permisul,pana la solutionarea cazului,se face dosar penal?se da amenda penala?sau administrativa? (vezi toată discuția)