avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Santaj?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Santaj?

Buna ziua. Problema mea este relativ simpla: am fost implicat intr-un accident cu victima in urma caruia am ajuns inculpat la judecatorie. Am facut demersurile necesare la societatea de asigurare pt ca partea vatamata sa primeasca despagubiri materiale si morale, dupa care, conform intelegerii initiale aceasta urma sa-si retraga plangerea depusa. Dupa incheierea tranzactiei intre partea vatamata si asigurator, aceasta i-mi conditioneaza retragerea plangerii de primirea unei alte sume de bani din partea mea, desi suma obtinuta de la asigurator(10.000 E) depaseste cu mult pretentiile initiale. Intrebarea este ce pot face in acest caz si daca pot considera aceasta fapta ca fiind santaj.
Cel mai recent răspuns: silvyuk , utilizator 11:04, 2 Februarie 2014
Dosarul este deja la judecatorie, iar instanta a luat act de efectuarea tranzactiei, deci pe latura civila litigiul teoretic este stins, spun 'teoretic' fiindca partea vatamata solicita o alta suma de bani in afara instantei...'neoficial'
Daca nu v-ati inteles in scris sa isi retraga plangerea la momentul primirii despagubirilor cauzate de fapta dvs., ci doar a fost o simpla discutie, atunci nu aveti ce sa faceti. Fapta exista si este incriminata de lege, iar raspunderea penala inceteaza doar conditionat: daca plangerea a fost retrasa ca urmare a intelegerii partilor....Faptul ca asiguratorul dvs. a despagubit-o pe victima nu inseamna ca dvs. v-ati inteles cu ea, ci doar ca asiguratorul si-a indeplinit obligatia contractata cu dvs., de reparare a prejudiciului cauzat tertilor.
Daca vreti sa scapati de raspunderea penala trebuie neaparat sa o faceti sa isi retraga plangerea, respective sa va intelegeti cu victima....Va exista santaj doar in cazul in care dvs personal ii dati suma de bani asupra careia v-ati inteles, insa aceasta va mai pretinde alta suma de bani, pentru a retrage planegerea....Ambele situatii trebuiesc probate de dvs....
multumesc pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! acum doua luni am inceput sa vorbesc cu o fata, am ... FlorinRipa FlorinRipa Buna ziua! Acum doua luni am inceput sa vorbesc cu o fata, am cunoscut.o pe un site unde vindea continut pentru adulti, in ultima vreme ma tot ameninta ca o sa ... (vezi toată discuția)
Santaj in favoarea intelegerii amiabile Sebycretzu Sebycretzu Buna ziua, am fost implicat intr-un accident auto cu vatamare corporala din culpa, am fost sa vizitez victimele sa vad starea dansilor de sanatate (contuzii si ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa - despagubiri traianim traianim Recent am fost implicat intr-un accident rutier de neacordare de prioritate la trecerea de pietoni. Accidentul s-a produs din vina personala si a rezultat ... (vezi toată discuția)