avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Intrebare despre vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Intrebare despre vechime in munca

Buna ziua,
Mamei mele i s-a respins dosarul pentru pensie anticipata pentru ca ii mai trebuiau 1 an si cateva luni. Ea are aceasta vechime, demult a lucrat la CAP si o are trecuta in cartea de munca. I-au spus ca trebuie sa puna la dosar si o adeverinta de la Primarie in care sa se specifice vechimea de la CAP. Cu asta se pare ca s-ar rezolva.
Pana aici toate buna, insa a mers la primarie si i-au spus ca nu gasesc pe nicaieri statele de pe vremea aia (toti o cunosc si stiu ca ea a lucrat la CAP), dar ca nu gasesc hartiile...le-au pierdut #-o..
Intrebarea mea este...aceste state, hartii, sau cum s-or numi...nu se mai pastreaza si in alt loc? Decat la Primarii? In caz ca la primarie nu apare, ea nu poate cere aceasta adeverinta in nici un alt loc?

Multumesc frumos! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:35, 30 Ianuarie 2014
Doar de la primarie sau in instanta, cu martori pt reconstituirea vechimii.
Nu are de unde sa le mai solicite decat sa incerce la Arhivele Nationale - Directia Judeteana.

In general, arhivele fostelor CAP-uri sunt detinute de PRimarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de munca nestampilat de unitatea emitenta - demonstrare vechime elf14 elf14 Buna ziua! O cunostinta se confrunta cu o problema. La depunerea dosarului de pensionare, a descoperit ca are carnetul de munca nestampilat si nesemnat de ... (vezi toată discuția)
Pot sa redeschid un dosar in care mi s-a respins cererea pe motiv de lipsa calitate procesuala?si ce treb sa fac? danielabacau danielabacau am facut o actiune in instanta in care solicit recuperarea vechimii in munca. mama mea a pierdut cartea de munca in urma inundatiilor din 2005 . A mers la ... (vezi toată discuția)
Carte de munca,vechime pierduta? matei1 matei1 Va rog sa-mi spuneti,in cazul in care am lucrat o perioada de 2 luni acum 20 de ani ,apoi am pierdut cartea de munca,am urmat o facultate,am fost somer,dupa un ... (vezi toată discuția)