Datorita faptului ca am vrut cu orice pret sa plec de la ultimul loc de munca, refuzand oferta de a ramane chiar si pe un alt post, administratorul firmei m-a obligat, cu amenintari, sa semnez o declaratie prin care ii datoram o anumita suma de bani care, in conceptia lui, nu o meritam pentru ca munca mea ar fi valorat mai putin. Asta ca sa nu-mi plateasca ultimul salariu, ceea ce e ceva normal la firma respectiva... Bineinteles ca nu i-am platit nimic si am primit prin posta o citatie trimisa de un executor judecatoresc cu privire la achitarea sumei respective intr-un anumit termen. Am trimis o scrisoare de raspuns prin care explicam ca nu sunt de acord sa platesc acea suma, deoarece nu consider ca nu o datorez si ca declaratia am dat-o dupa dictare si sub amenintari. De altfel, in acea declaratie se mentioneaza: Subsemnatul .... declar de bunavoie si fara a se fi facut presiuni asupra mea urmatoarele... Cred ca toata lumea e de acord ca atunci cand faci o declaratie de bunavoie nu scrii asa ceva. Cert este ca, desi a trecut mai bine de o luna de la termenul scadent in citatie, nu am mai primit nimic de la firma respectiva. As vrea sa stiu, acea suma imputata prin declaratia mentionata, are vreun termen de prescriptie, sau administratorul o poate cere si peste 20 de ani daca are chef?
Declaratia mi-a fost dictata cuvant cu cuvant si verificata dupa aceea sa nu cumva sa fi scris ceva din capul meu. Oricum, nu mai conteaza acum ce si cum a fost, am luat legatura cu un avocat si vom vedea ce facem, daca va fi cazul. Vroiam doar sa stiu daca exista vreun termen de prescriere.