avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O suma de bani care mi se imputa de la ultimul loc de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O suma de bani care mi se imputa de la ultimul loc de munca, are vreun termen de prescriptie?

Buna ziua,

Datorita faptului ca am vrut cu orice pret sa plec de la ultimul loc de munca, refuzand oferta de a ramane chiar si pe un alt post, administratorul firmei m-a obligat, cu amenintari, sa semnez o declaratie prin care ii datoram o anumita suma de bani care, in conceptia lui, nu o meritam pentru ca munca mea ar fi valorat mai putin. Asta ca sa nu-mi plateasca ultimul salariu, ceea ce e ceva normal la firma respectiva... Bineinteles ca nu i-am platit nimic si am primit prin posta o citatie trimisa de un executor judecatoresc cu privire la achitarea sumei respective intr-un anumit termen. Am trimis o scrisoare de raspuns prin care explicam ca nu sunt de acord sa platesc acea suma, deoarece nu consider ca nu o datorez si ca declaratia am dat-o dupa dictare si sub amenintari. De altfel, in acea declaratie se mentioneaza: Subsemnatul .... declar de bunavoie si fara a se fi facut presiuni asupra mea urmatoarele... Cred ca toata lumea e de acord ca atunci cand faci o declaratie de bunavoie nu scrii asa ceva. Cert este ca, desi a trecut mai bine de o luna de la termenul scadent in citatie, nu am mai primit nimic de la firma respectiva. As vrea sa stiu, acea suma imputata prin declaratia mentionata, are vreun termen de prescriptie, sau administratorul o poate cere si peste 20 de ani daca are chef?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:50, 31 Ianuarie 2014
3 ani este termenul de prescriere!

Problema este ca va trebui sa dovediti ca nu datorati acea suma de bani... nu prea vad cum veti reusi!

Declaratia a fost scrisa si semnata cu manuta dvs., deci, personal sunt curioasa cum veti putea dovedi ca ceea ce este scris nu este adevarat!

Daca nu ati dat de buna-voie declaratia, nu trebuia sa faceti acea mentiune!!!!

Va trebuie un avocat cu care sa stabiliti anumite detalii si sa faceti o strategie.

Nu va bazati pe faptul ca a trecut o luna... pot sa treaca si 2 ani si 364 de zile si in a 365-a zi sa va execute... tot in termen vor fi!!!!
Multumesc pentru raspuns.

Declaratia mi-a fost dictata cuvant cu cuvant si verificata dupa aceea sa nu cumva sa fi scris ceva din capul meu. Oricum, nu mai conteaza acum ce si cum a fost, am luat legatura cu un avocat si vom vedea ce facem, daca va fi cazul. Vroiam doar sa stiu daca exista vreun termen de prescriere.
3 ani este termenul de prescriptie al dreptului la actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire firma de recuperari creante Ciprian8511 Ciprian8511 buna ziua, am o perioada de 2 luni de cand ma tot suna cei de la firma de recuperari X in legatura cu o datorie pe care o am la un operator de telefonie Y in ... (vezi toată discuția)
Datorie telefonie mobila AlinaCobuz AlinaCobuz Buna ziua! In 2009 am ales sa imi inchei contract cu [] pentru un abonament, insa in noiembrie 2009 am ramas fara loc de munca si nu am mai putut achita ... (vezi toată discuția)