Bună seara!
Prin certificat de moştenitor, tata (defunctul), lasă ca moştenire (soţiei şi fiicei) 1/2 dintr-o casă, construită în timpul căsătoriei, pe terenul moştenit de la părinţii săi.
Are autorizaţie de construcţie.Casa a fost înscrisă pe titlul de proprietate a bunicului(tata lui tata), împreună cu terenul arabil din extravilan al acestuia. Surorile tatei vor să dezbată succesiunea tatălui lor, (bunicului meu)şi au solicitat prin cererea de chemare în judecată, împărţirea doar a terenului extravilan, recunoscând că tata a construit casa cu mama ,conform CM eliberat de notar.
Pe ce cale putem obţine acte de proprietate pe casă, eu cu mama?
Trebuie să facem cerere reconvenţională si să solicităm să se dezbată succesiunea şi asupra intravilanului?Vă rog mult să mă ajutaţi cu un răspuns urgent.
Mulţumesc din suflet!
Pe ce baza s-a facut certificatul de mostenitor? Casa nu este intabulata pe tatal si mama dvs.? Ar fi bine sa mergeti la un avocat cu actele care le aveti, sa va sfatuiasca ,dar in nici un caz nu faceti cerere reconventionala pentru terenul intravilan pe care este casa, ar fi posibil ca judecatorul sa considere ca au dreptul si surorile tatalui dvs. la acel teren.O zi buna sa aveti.
Mostenire
ContSters135021
Buna ziua.Eu si cu mama mea locuim intr-o casa construita de tatal meu cu autorizatiea in 1970.Este construita pe un teren intravilan de 4000mp.,are 26 ml ... (vezi toată discuția)