avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Noul cod penal- recalculare pedeapsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Noul cod penal- recalculare pedeapsa

Buna seara!

In 2012, fratele meu a fost prins ca transporta o cantitate de canabis pentru cineva.
Dosarul s-a judecat si a fost condamnat la 3 ani si 6 luni. Pana acum executat 1 an si 8 luni. Nu are nici o abatere disciplinara, a primit mai multe recompense(vizite suplimentare si pachete). Munceste de 1 an, si comisia de eliberare conditionata ar fi undeva prin luna Iulie.

Odata cu intrarea in vigoare a noului cod penal, exista posibiliatea de a fi eliberat mai devreme? Avand in vedere fapta lui, poate intra sub incidenţa aplicarii legii penale mai favorabile?

Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 09:06, 31 Ianuarie 2014
Legea 187/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.

Art. 81
Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 362 din 3 august 2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. Art. 2 va avea urmatorul cuprins:
Art. 2
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi.

Art. 4
Pedeapsa aplicata pentru o infractiune printr-o hotarare ce a ramas definitiva sub imperiul Codului penal din 1969, care nu depaseste maximul special prevazut de Codul penal, nu poate fi redusa in urma intrarii in vigoare a acestei legi.

Avand in vedere pedeapsa primita si noile dispozitii legale, fratele dvs. nu poate beneficia de reducerea pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliminare suspendare uricanez uricanez Buna ziua, am si eu o intrebare , anul trecut am fost judecat intrun dosar pentru trafic de droguri, si am primit 1 an si 10 luni de suspendare si 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Buna seara - trafic de droguri oana803 oana803 Buna seara. Am un prieten care a fost acuzat de trafic de droguri(marijuana),a fost filat timp de aproximativ 2 saptamani. S-a facut perchezitie la domiciliu ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de detinerea si consumul de canabis ContSters266778 ContSters266778 Buna ziua, Ce masuri se pot lua in cazul acuzatiei de detinere si consum de droguri (canabis) ? Care sunt cele mai lejere si care sunt cele mai aspre ... (vezi toată discuția)