avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

cind esti in concediu medical pttr. o boala obisnuita sa zicem o luna si pe urma faci intrerupere o luna si din nou iei concediu medical cine plateste concediu medical ?angajatorul tot concediu sau o parte si casa de asigurari.Concediu medical se considera stagiu la pensie sau la somaj
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:12, 31 Ianuarie 2014
1. Toate indemnizatiile pentru concediu medical sunt platite de angajator care recupereaza apoi banii (in conditiile legii) de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS).

2. Din indemnizatia de conecdiu medical se retine si contributia pentru pensie, deci conecdiul medical este stagiu de cotizare la pensie.

3. Perioada de concediu medical nu este stagiu de cotizare la somaj cu exceptia primelor 5 din zile din fiecare concediu medical initial care sunt suportate la plata de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical suciugeorgeta suciugeorgeta Stiti cumva daca medicalele aduse de salariati si care sunt suportate de angajator mai trebuie depuse la casa de sanatate? (vezi toată discuția)
Concediu medical - cine-l plateste? ionica83 ionica83 Buna ziua! Sunt medic stomatolog la propriul cabinet medical individual CMI , cotizez la pensii si casa de sanatate . In cazul unui concediu de risc maternal ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical dupa ccc1 Dana-Ion Dana-Ion Buna seara! As dori sa stiu cum se calculeaza concediul medical dupa CCC1. Sunt in urmatoarea situatie.: pe 28.08.2013 a incetat CCC1, iar dupa reluarea ... (vezi toată discuția)