avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Stiti cumva daca medicalele aduse de salariati si care sunt suportate de angajator mai trebuie depuse la casa de sanatate?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:02, 25 Iunie 2014
1. Toate certificatele de concediu medical se depun la angajator care le plateste si apoi recupereaza banii de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS).

2. Angajatorul suporta numai plata primelor 5 zile din concediile medicale initiale (cu exceptia conecdiului de risc maternat si a concedilui de maternitate care sunt suportate integral de CJAS.

3. Recuperarea banilor de la CJAS se face conform prevederilor OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste indemnizatia pentru concediul de maternitate? mariaanghel mariaanghel Buna ziua, Va rog sa ma ajutati la urmatoarea problema doresc sa stiu daca, concediul de lauzie (43 de zile) este platit de angajator sau nu. Inteleg ca ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal/postnatal iuliaiulia01 iuliaiulia01 Buna ziua, care este durata minima a concediului prenatal, respectiv postnatal? in acest timp se plateste indemnizatie, in ce procentaj? si cine o suporta ... (vezi toată discuția)
Recuperarea banilor Mihaela249 Mihaela249 Pe fiecare luna am dus concediul medical la locul de munca. Din luna a-8-a de sarcina, iar la sfarsitul celor 126 de zile de concediu angajatorul m-a ... (vezi toată discuția)