avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... DOSAR PENTRU INDEMNIZATIE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

DOSAR PENTRU INDEMNIZATIE

Buna ziua! As dori sa stiu in cat timp se depune dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului. Mentionez ca data incetarii contractului de munca este 1 februarie,iar data nasterii copilului este 16 decembrie.
Cel mai recent răspuns: dimamonicaelena , utilizator 19:18, 31 Ianuarie 2014
1. Concediul pentru crestere copil (CCC) se acorda dupa terminarea concediului de maternitate dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.

2. Cererea pentru indemnizatia pentru CCC si actele necesare se depun la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data cu care solicitati CCC.

3. - Contractul individual de munca (CIM) al dvs. este pe perioada determinata si el va inceta de drept la 1 februarie.
- Va recomand ca imdeiat dupa incetarea CIM sa va inregistrati la Agentia de Somaj pentru ca dupa incetarea CCC sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj pana va gasiti un loc de munca.

Contractul individual de munca nu este pe perioada determinata. La data de 1 februarie imi inceteaza contractul datorita cererii depuse de mine la locul de munca pentru suspendarea contractului pe perioada de crestere a copilului.Eu solicit CCC de la data de 1 februarie , deci pot depune dosarul pe tot parcursul lunii februarie? Multumesc frumos.
1. - Dvs. faceti cerere catre angajator pentru suspendarea CIM pentru a intra in CCC, deci nu este vorba de incetarea CIM.
- Pe perioada CCC, avand CIM suspendat, dvs. sunteti tot salariata acelei unitati numai ca nu prestati munca si nu primiti salariu.
- Dupa nterminarea CCC dvs. reveniti la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. - Daca ati solicitat suspendarea CIM si intrarea in CCC cu 1 februarie atunci solicitati la primarie indemnizatia pentru CCC tot cu data de 1 februarie.
- Actele se pot depune la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data de 1 februarie.
- Eu va recomand sa le depuneti cat mai repede (este bine in februarie) pentru a primi si indemnizatia mai repede.
Am inteles. Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc si indemnizatie de crestere a copilului CristineFl CristineFl Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu informatii juridice in legatura cu situatia mea. Sunt angajata cu un contract pe per determinata, contractul urmand sa ... (vezi toată discuția)
Acte necesare ccc andrei987ro andrei987ro Buna ziua, va rog sa ma ajutati in sensul sa-mi spuneti pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a primi indemnizatia pt cresterea copilului (unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Concediul crestere copil ContSters363911 ContSters363911 Buna ziua!Va deranjez si eu cu o problema… in anul scolar 2014-2015 am fost angajata la scoala pe perioada determinata( 31 aug 2015).In contractul de munca ... (vezi toată discuția)