avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia de stat copil nascut in Italia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia de stat copil nascut in Italia

Buna ziua,
Am depus dosarul in Romania pt primirea alocatiei de stat a copilului meu nascut in 2013 in Italia, Dosarul l-*am depus in august 2013 , inca nu am primit nici un ban in contul deschis la banca,stiti cumva cat dureaza pana primit alocatia in cont? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 31 Ianuarie 2014
1. E cam mult din august si pana acum.

2. Interesati-va (chiar si prin telefon sau e-mail) la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care aproba si plateste alocatia de stat pentru copii.
Românii care au copii născuţi în statele UE şi nu au beneficiat niciodată de dreptul la alocaţie de stat în România, trebuie să depună dosar la primăria de domiciliu, care trebuie să conţină obligatoriu şi date de identificare din statul în care au locuit.

Cei care au beneficiat o perioadă şi acum doresc reluarea plăţii se pot adresa direct către AJPIS.

Cererile trebuie însoţite de documentele justificative din statul unde familia a avut sau are rezidenţa, deoarece pe baza acestora se iniţiază formularul E411.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia de stat pentru copii denisa13 denisa13 Am depus dosarul pentru acordarea alocatiei fetitei noastre care a fost nascuta la data de 12 mai 2013. Ea a fost nascuta in italia. In italia nu am beneficiat ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat pentru copil roman nascut in strainatate dar care locuieste in prezent in tara sil73 sil73 Am doi copii pe care i-am nascut in strainatate, unul nascut in 2006, iar celalalt in 2011. In anul 2012 m-am intors in tara impreuna cu copii. Pana in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma intorc in romania Daniell2182 Daniell2182 Buna ziua,am doi copii si pt a beneficia de alocatie in2Romania,ce acte am nevoie (sunt in Italia)acum,am inteles ca am nevoie de un formular(dar nu stiu care) (vezi toată discuția)