avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reducere varsta pensionare in noile conditii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reducere varsta pensionare in noile conditii

Care este stagiul de cotizare si cand ies la pensie ?

- barbat nascut aprilie 1955
- activitate : angajat 1 an 2 luni
armata 1 an 4 luni
facultate zi 5 ani
angajat 12 ani 9 luni grupa I de munca 100%
angajat 14 ani 3 luni

Rog sa raspunda numai cei in cunostinta de cauza, nu toti binevoitorii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nedumeritus , utilizator 14:22, 3 Februarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc. Asa gandeam si eu, dar cunosteam si pareri diferite in legatura cu perioadele asimilate .
Interventie moderator:

nedumeritus a scris:
...Rog sa raspunda numai cei in cunostinta de cauza, nu toti binevoitorii. Multumesc.

1. Aceasta adaugare a dvs. nu este bine inspirata.

2. Toti care raspund sunt binevoitori si vor sa va ajute.

3. Dvs. aveti inteligenta necesara sa alegeti raspunsul care vi se pare corect.

Nu doresc sa polemizez. Multumesc pentru aprecierile asupra inteligentei, dar cateodata
unii binevoitori ma incurca. Mi se pare corect ca atunci cand ai un raspuns corect, sa-l dai cu convingerea ca ajuta si atunci esti binevoitor binevenit. Daca dai un raspuns in necunostinta de cauza si dezinformezi, nu esti decat cineva care se baga in seama singur. Consider ca scopul acestui forum, este de a raspunsuri corecte care sa te lumineze, nu sa te bage in ceata de dragul unei interventii.
Stagiul asimilat(armata si facultatea)intra in stagiul complet necesar deschiderii drepturilor la pensie de limita de varsta.
Stagiul asimilat(armata si facultatea)nu intra in stagiul cerut de lege pentru deschiderea drepturilor la pensie anticipata,sau anticipata partiala.
In toate celelalte stagiii,intra.
Potrivit celor postate aveti un stagiu total de cotizare de 40 de ani si 6 luni.
34 ani si 6 luni efectivi + 6 ani(stagiu aferent grupei I-a)=40 de ani si 6 luni
Deci conditia de stagiu complet(35 de ani)este realizata.
Conditia de varsta este de 65 ani(standard) - 6 ani(reducere)= 59 de ani,varsta redusa(aprilie 2014).

Alte discuții în legătură

Calculul pensiei de invaliditate soimumircea soimumircea Am un stagiu de cotizare efectv de 33 ani si 4 luni.Am facut facultatea la zi 5ani,si stagiul militar cu termen redus de 9 luni (inainte de inceperea ... (vezi toată discuția)
Pensii Dumitru666 Dumitru666 Armata e considerată vechime la pensionare ? (vezi toată discuția)
Discutii juridice pensionare si probleme juridice legate de pensionare ambulant ambulant buna seara va rog sa-mi dati un raspuns. sunt nascut in noiem 1953 am vechime 36 ani din care grupa 18 ani si 9 luni am studii superioare. daca ies la pensie ... (vezi toată discuția)