avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Atribuirea calitatii de expert tehnic extrajudiciar ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Atribuirea calitatii de expert tehnic extrajudiciar energetic

imi puteti spune va rog care este acea institutie care organizeaza examenul in vederea atribuirii calitatii de expert tehnic extrajudiciar energetic,respectiv termoenergetic ?

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:37, 31 Ianuarie 2014
Organizarea examenelor pentru atribuirea calitatii de expert tehnic extrajudiciar revine, conform prevederilor art. 27 din Ordonanta .nr. 2/2000 cu modificarile ulterioare.revine ministerelor si organizatiilor centrale din domeniu..Cred ca in domeniul energetic aceasta atributie revine Ministerului Economiei. Din anul 2000 pana in prezent nu am auzit sa se fi organizat vreun examen pentru atribuirea calitatii de expert tehnic extrajudiciar.. Persoanele fizice sau juridice in cazul in care au nevoie de serviciile unui expert extrajudiciar apeleaza la expertii judiciari intrucat expertii judiciari, conform legii, au dreptul de a efectua si expertize extrajudiciare, dar invers nu.In alta ordine de idei, parerea unui expert judiciar este opozabila in justitie, a unui expert extrajudiciar nu.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Topograf autorizat ocpi poate intocmi expertize extrajudiciare? Beluta Beluta Buna seara! Un inginer topograf, autorizat de OCPI (categoria B) are dreptul sa intocmeasca expertize extrajudiciare pentru persoane fizice? Acestia trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Expert auto extra-judiciar simonik2011 simonik2011 Buna ziua, imi poate spune cineva care sunt pasii de urmat pentru a deveni expert auto extra-judiciar? Multumesc. (vezi toată discuția)
Interviu pentru acordarea calitatii de expert tehnic judiciar Ioan Ciobanu Ioan Ciobanu In luna iunie anul curent se va organiza o sesiune de interviuri pentru atribuirea calitatii de expert tehnic judiciar. In comunicatul Ministerului Justitiei ... (vezi toată discuția)