avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vechime in munca pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vechime in munca pentru pensie

Buna ziua ! Din diverse alte raspunsuri , am inteles ca perioada concediului medical este stagiu de cotizare la pensie . Eu as dori sa stiu in plus, daca perioada concediului medical ( ca timp, ca durata ) se ia in calcul la vechimea in munca pentru pensionare . Ma intereseaza pentru ca eu nu ma voi putea pensiona anticipat, decat daca voi avea o vechime de 31 ani si 5 luni.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:41, 31 Ianuarie 2014
1. Incepand cu 01.01.2005 perioadele de concediu medical sunt stagiu de cotizare la pensie (vechime in munca).

2. Din indemnizatia de concediu medical se retine contributia pentru pensie.

3. - Stagiul de cotizare la pensie este perioada pentru care se plateste contributia legala.
- Stagiul de cotizare = vechimea in munca + periaodele in care s-a platit contributia in baza unor contracte de asigurare sociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum influenteaza concediul medical vechimea in munca? OctavianDinu OctavianDinu Va rog sa-mi raspundeti cum influienteaza concediul medical vechimea in munca ? Am aproape 35 de ani vechime in munca, am avut concedii medicale in perioada ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti daca, la stabilirea calculului pensiei anticipate, se iau in considerare concediile medicale dupa data de 01.04.2001. Stiu ca, in ... (vezi toată discuția)
Concediul medical este stagiu de cotizare la pensie? mandolinu mandolinu Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: -Cum se calculeaza zilele de concediu medical la calculul pensiei? -Se scad din vechime? -Se scad din salariul ... (vezi toată discuția)