avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Documente necesare agentie imobiliara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Documente necesare agentie imobiliara

Buna ziua,
Ma intereseaza sa deschid o agentie imobiliara .
Pana in acest punct nu am gasit efectiv toate documentele care trebuie pregatite pentru a functiona in deplina legalitate .

Pana in acest moment am gasit spatiul unde voi desfasura activitatea de birou ,
am luat legatura cu agentia brokerilor imobiliari pentru a ma inscrie la cursul lor ,
am firma cu cod CAEN 6820 - Inchiriere si subinchirierea bunurilor imobile proprii sau inchiriate
Mentionez ca am in certificatul constatator si codul CAEN 6831 - Agentii imobiliare dar este un cod caen secundar .

Este necesar sa trec acest cod CAEN ca principal ?
Am inteles ca ma nevoie de casa de marcat la birou sau una portabila .

Trebuie sa ma inregistrez la oficiul de prevenire si spalare a banilor si la oficiul de protejare a datelor cu caracter privat ?!

Ce alti pasi mai trebuie urmati ?!

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ABSOLUTE Consulting , Consilier juridic 11:41, 3 Februarie 2014
Buna ziua,

Avand in vedere solicitarea dumneavostra, de folos va este ORDONANTA NR.3/21.01.2000 PRIVIND ORGANIZAREA ACTIVITATII AGENTILOR IMOBILIARI.nVeti observa ca agentul imobiliar, societate comerciala, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa aiba ca principal obiect de activitate intermedierile imobiliare;
b) cel putin unul dintre administratori sa aiba calitatea de agent imobiliar.
(2) Societatea comerciala poate angaja agenti imobiliari in calitate de salariat.

De asemenea, mentionez faptul ca agentiile imobiliare folosesc un sistem de evidenta al datelor personale in format fizic, dar exista si cazuri in care sistemul de evidenta folosit este unul mixt (manual si automatizat).
Potrivit art. 1 lit. j) din Decizia nr. 91/2006 a Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, notificarea prelucrarii datelor cu caracter personal in scopul intermedierii tranzactiilor imobiliare se poate efectua in forma simplificata.
Pentru inmatricularea si autorizarea societatii comerciale la Registrul Comertului, va pot oferi consultanta si va pot sprijini pe intreg parcursul procedurii, in cazul in care imi veti solicita ajutorul/detalii.


O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiect principal de activitate tmihai2 tmihai2 Buna ziua, In urmatoarele zile o sa infiintez o societate cu obiectul principal de activitate 6311(Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si ... (vezi toată discuția)
Cod caen 6831 agentie imobiliara - servicii de promovare Viorel_T Viorel_T Buna ziua, Am o agentie imobiliara -cod caen 6831 si am rugamintea daca se poate , cu sprijinul dvs.,sa imi clarificati cateva nelamuriri, dupa cum ... (vezi toată discuția)
Contract de comision ptr intermediere vanzare fond de comert ralvintila ralvintila buna ziua, detin un PFA cu cod CAEN principal 7022 - activitati de consultanta pentru afaceri si management; coduri secundare 7021, 6820, 6831, 6832; as ... (vezi toată discuția)