avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor si patente
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor si patente

Buna ziua,

Sunt interesat in ce masura se aplica patentele inregistrate in SUA, in Romania? Totodata vreau sa va rog, daca se poate, sa imi spuneti care sunt instutiile abilitate pentru patente in UE si daca acestea ai efect si in Romania (imi imaginez ca da, avand in vedere ca suntem stat membru)?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2014
liviuns, utilizator
Cel mai recent răspuns: liviuns , utilizator 11:12, 6 Februarie 2014
Exista patent UE, din pacate cele mai multe tari din UE care au semnat conventia nu au ratificat-o, asa ca e cam litera moarta. Vezi [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
tgeorgescu, utilizator
@tgeorgescu:
pentru clarificare nu exista un asanumit "patent UE". Dvs va referiti la brevetul cu efect unitar care este reglementat de pachetul legislativ compus din:
-regulamentul parlamentului european si al consiliului 1257/2012;
-regulamentul consiliului 1260/2012 de implementare largita a cooperarii in domeniul protectiei conferita prin brevetului cu efect unitar in legatura cu acordurile privind traducerea;
-acordul privind curtile de brevet cu efect unitar;

@liviuns:
brevetele inregistrate exclusiv in SUA nu se bucura de protectie in RO. Este posibil ca sa existe o cerere de brevet national in SUA iar aceasta cerere sa faca obiectul unei cereri de brevet international cu drept de prioritate cererea din SUA, care sa desemneze si tara noastra. in acest caz, dupa ce se deschide faza nationala in RO si se acorda dreptul de brevet in RO, acesta are protectie si in RO. Totodata, aceeasi cerere de brevet din SUA poate face obiectul unui brevet european, care dupa procedura de acordare se poate valida in RO.
Va multumesc pentru raspuns.
Va doresc o zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Idee joc online brandon5 brandon5 Buna ziua. Am o idee de joc online, joc care nu este cunoscut nici national, nici international. Cum ma pot proteja fata de un eventual furt de idee, ... (vezi toată discuția)
Inventie solicitata dar nu acordata in us chrisstian chrisstian Vreau sa fabric un produs in US si in cautarile mele despre Patente am gasit ca cineva a solicitat in 2003 in US un Patent asemanator cu produsul ... (vezi toată discuția)
Cum se poate verifica existenta unui brevet de inventie? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic As vrea sa stiu daca pe numele unei persoane a fost scos un brevet de inventie. Pot verifica asta online, cumva, fara a face vreo solicitare celor de la OSIM? ... (vezi toată discuția)