avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legea cea mai favorabila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legea cea mai favorabila

buna seara, va rog sa imi spuneti daca la intrarea in vigoare al noului cod penal se vor face redozari de pedeapsa la toata lumea? va multumesc anticipat IULIA4:(
se reduc pedepsele doar celor care sunt condamnati mai mult decat maximul pedepsei prevazute de noul cod si la cei care au savarsit infractiunile in timpul minoritatii .
atat...in rest absolut nimic.
Asta este prima conditie care trebuie indeplinita.
ART. 6
Aplicarea legii penale mai favorabile după judecarea definitivă a cauzei
(1) Când după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până la executarea completă a pedepsei închisorii sau amenzii a intervenit o lege care prevede o pedeapsă mai uşoară, sancţiunea aplicată, dacă depăşeşte maximul special prevăzut de legea nouă pentru infracţiunea săvârşită, se reduce la acest maxim.
....................................................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiectul de lege RADUGABY RADUGABY Legea penala mai favorabila intervenita dupa condamnarea definitiva... stiti unde pot gasi acest proiect de lege? Sau daca s-a aprobat? va multumesc (vezi toată discuția)
Noul cod penal teona11 teona11 ati vazut pe site-ul ministerului ca se cauta o persoana pentru proiectul \"legea mai favorabila\" din noul cod penal? ce credeti, intra sau nu la 1 octombrie ... (vezi toată discuția)
Art. 15 cod penal ContSters241638 ContSters241638 Art. 15 Aplicarea facultativă a legii penale mai favorabile în cazul pedepselor definitive Când după rămânerea definitivă a hotărârii de ... (vezi toată discuția)