avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Gratiere !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Gratiere !

Buna seara . am un prieten care a savarsit o fapta minora de furt in 2009 . pe atunci era minor . i s-a dat o pedeapsa de 2 ani cu suspendare si 4 ani sa semneze . el nu sa prezentat la semnat deoarece plecase din romania si i s-a trecut pedeapsa la 2 ani privare de libertate . executare . si a fost dat in urmarire internationala si a fost prins afara din romania . el nestiind ca a fost dat in urmarire sau ca i s-a dat o pedeapsa cu executare . acum ce-i din strainatate l-ai tinut cateva zile inchis dupa care i-a dat drumu si procesul sa deschis in tara in care se afla . romanii il vor in romania sa execute pedeapsa . insa ce-i din afara nu vor sa il trimita deoatrece nu a savarsit nici o infractiune acolo de cand este si are si familia acolo si copil . acum intrebarea la care as vrea un raspuns este urmatoarea . odata cu aplicarea noului cod penal , v-a scapa de inchisoare ? adica sa poata veni in romania linistit ? autoritatile din tara in care se afla au spus ca nu e normal ca el fiind minor sa ii dea pedeapsa aia mai ales pentru un lucru minor . si mai ales ca nu au voie sa ii dea pedeapsa fara ca el sa se fi prezentat la sentinta . Multumesc anticipat si astept un raspuns cat mai posibil daca se poate .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:39, 1 Februarie 2014
A gresit ca nu a mers sa semneze.
Putea sa anunte ca pleaca.

in Romania nu va putea intra fara sa il aresteze.
Poate daca a plcat mai inainte sa fie condamnat si a fost judecat in lipsa ar avea sanse.
E greu de spus...deoarece trebuie sa dovedeasca ca nu a fost de rea-credinta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat european de arestare pentru minor simo111 simo111 Buna ziua , am si eu o intrebare pentru Dumneavoastra , sa incep asa .. pe scurt , in 2009 iubitului meu i s a dat o pedeapsa de 2 ani cu suspendare si 4 ani ... (vezi toată discuția)
Furt calificat cupila cupila impreuna cu inca 3 prieteni,intr-o noapte am sustras obiecte care nu aveau o foarte mare valoare dintr-un magazin.nu am fost descoperiti in foarte scurt ... (vezi toată discuția)
Aparare impotriva arestarii preventive oltul oltul care este cea mai buna aparare in cazul proceselor de arestare preventiva? dc voi fi citat (ca complice) si voi fi dus la judecator.... daca zic ca am ... (vezi toată discuția)