Buna seara . am un prieten care a savarsit o fapta minora de furt in 2009 . pe atunci era minor . i s-a dat o pedeapsa de 2 ani cu suspendare si 4 ani sa semneze . el nu sa prezentat la semnat deoarece plecase din romania si i s-a trecut pedeapsa la 2 ani privare de libertate . executare . si a fost dat in urmarire internationala si a fost prins afara din romania . el nestiind ca a fost dat in urmarire sau ca i s-a dat o pedeapsa cu executare . acum ce-i din strainatate l-ai tinut cateva zile inchis dupa care i-a dat drumu si procesul sa deschis in tara in care se afla . romanii il vor in romania sa execute pedeapsa . insa ce-i din afara nu vor sa il trimita deoatrece nu a savarsit nici o infractiune acolo de cand este si are si familia acolo si copil . acum intrebarea la care as vrea un raspuns este urmatoarea . odata cu aplicarea noului cod penal , v-a scapa de inchisoare ? adica sa poata veni in romania linistit ? autoritatile din tara in care se afla au spus ca nu e normal ca el fiind minor sa ii dea pedeapsa aia mai ales pentru un lucru minor . si mai ales ca nu au voie sa ii dea pedeapsa fara ca el sa se fi prezentat la sentinta . Multumesc anticipat si astept un raspuns cat mai posibil daca se poate .
A gresit ca nu a mers sa semneze.
Putea sa anunte ca pleaca.
in Romania nu va putea intra fara sa il aresteze.
Poate daca a plcat mai inainte sa fie condamnat si a fost judecat in lipsa ar avea sanse.
E greu de spus...deoarece trebuie sa dovedeasca ca nu a fost de rea-credinta...
Furt calificat
cupila
impreuna cu inca 3 prieteni,intr-o noapte am sustras obiecte care nu aveau o foarte mare valoare dintr-un magazin.nu am fost descoperiti in foarte scurt ... (vezi toată discuția)