avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Revizuirea si autoritatea de lucru judecat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Revizuirea si autoritatea de lucru judecat

Buna , am o nedumerire , in speta : exista o hotarare definitiva si irevocabila prin care C recunoaste ca nu este mostenitor si nu are nicio legatura cu obiectul cauzei . ulterior intr-o alta hotarare la care nu am fost parte s-a pus in posesie pe C . Pot inainta cererea de revizuire daca nu am fost parte in proces pe temeiul art.509 NCPC " există hotărâri definitive potrivnice, date de instanţe de acelaşi grad sau de grade diferite, care încalcă autoritatea de lucru judecat a primei hotărâri". daca nu , exista alta cale de atac ? Multumesc

Alte discuții în legătură

Putere de lucru judecat caradis caradis Buna ziua. Pot depune cerere de Recurs in interesul legii daca abia dupa un an si jumatatate am observat ca doua decizii ale aceleasi instante sunt contrare ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta ContSters336142 ContSters336142 Am avut un proces privind un litigiu de munca pe care l-am pierdut. In apel, mi s-a respins cererea ca fiind tardiva (inaintata in 30 zile , asa cum era ... (vezi toată discuția)
Revizuire incalcare autoritate lucru judecat aidu aidu Art. 509: Obiectul şi motivele revizuirii (1) Revizuirea unei hotărâri pronunţate asupra fondului sau care evocă fondul poate fi cerută dacă: 8. ... (vezi toată discuția)