avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratie 392b
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratie 392b

Va rog sa ma ajutati cu completrea D392b pentru urmatorul caz:
PFA neplatitor de TVA, sistem real
- pentru anul 2013 am emis 5 facturi prestari servicii in valoare de 4000 lei, am incasat doar 4 dintre ele in valoare de 3000 lei
- cheltuielile pentru anul 2013 sunt in valoare de 2500 lei ( intretinere locuinta, transport, birotica, impozite )
Ce completez la :1. Cifra de afaceri
2. Livrari de bunuri si servicii
3. Achizitii de la persoane inregistrate in scop de TVA
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: acatanas , utilizator 12:53, 1 Februarie 2014
1.valoarea tuturor incasarilor,adica a veniturilor realizate
2.daca toate cheltuielile si veniturile au fost de la PJ patitori de tva, treceti valoarea toata, daca nu defalcati in cele 2 rubrici.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
george-neagu, moderator
Buna ziua,

Declaratia 392b se depune de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA si se completeaza astfel:

La sectiunea III. Cifra de afaceri: se completeaaza cifra totala de afaceri realizata in anul fiscal pentru care se intocmeste declaratia, indiferent daca a fost sau nu incasata in totalitate. Adica, suma tuturor facturilor de venit emise in anul fiscal, adica 4.000 lei in cazul prezentat de dumneavoastra.

La sectiunea IV. Livrari de bunuri si prestari de servicii catre:

1. Persoane inregistrate in scopuri de TVA: se inscrie suma facturilor de venituri emise catre persoane neinregistrate in scopuri de TVA. Din cei 4.000 lei trebuie sa vedeti cat ati emis catre persoane neinregistrate in scopuri de TVA.
2. Persoane inregistrate in scopuri de TVA: se inscrie suma facturilor de venituri emise catre persoane inregistrate in scopuri de TVA. Din cei 4.000 ron cat ati emis catre persoane inregistrate in scopurie de TVA/

La sectiunea V. Achizitii de la:
1. Persoane inregistrate in scopuri de TVA: se inscrie suma din facturile de cumparari de la persoane inregistrate in scopuri de TVA, doar baza impozabila, iar in casuta alaturata se trece partea de TVA. Este vorba doar despre suma din facturi nu si bonuri fiscale.
2. Persoane neinregistrate in scopuri de TVA: se inscrie suma din facturile de cumparari de la persoane neinregistrate in scopuri de TVA. Este vorba doar despre facturi fara TVA nu si de chitante de intretinere sau altele de acest gen.

Mai multe detalii despre completarea declaratiei gasiti aici:

[ link extern ]
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 392 DANA LAURA DANA LAURA Buna, nu stiu cum trebuie sa completez decl.392 la o firma care in tot anul 2009 a emis o singura factura care contine avans cf. contract, inreg. in ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b iamaiama2 iamaiama2 Buna ziua! Am o Intreprindere Familiala cu activitatea principala Comert cu amanuntul in magazine nespecializate,cu vanzare predominanta de produse ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri la pfa suciugeorgeta suciugeorgeta in decl.392 trebuie trecuta cifra de afaceri....care este aceasta in conditiile in care sunt la norma de venit,neplatitor tva,am avut incasari de 930 si plati ... (vezi toată discuția)