avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare

In 2008 am facut un abonament la o companie de telefonie .In 2009 nu am mai putut plati pentru ca am ramas fara servici.In 2010 a inceput sa ma caute recuperatorii.In 2011 mi s-a propus sa platesc contravaloarea serviciilor si astfel sa scap de dosar.Am platit ca mai apoi sa inceapa sa ma sunte din nou spunand ca eu am platit taxa de reziliere si o parte din penalitati(in momentul actual in valoare de 1300 lei).Acum 3 zile am primit de la o societatea civila profesionala de executori judecatoresti o somatie in care scrie ca daca nu platesc in 15 zile incepe procedura judiciara de recuperare a creantei in valoare de 1565 lei.Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
cristian16ian, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:14, 9 Februarie 2014
Daca nu ati putut sa raspundeti poate ati putea sa imi spuneti daca am dreptate.Am facut ceva cercetari si am aflat urmatoarele:conform legii 469/2002 art 4 alineatul 3 penalitatile nu pot depasi cuantumul sumei asupra careia sunt calculate.Chiar daca legea 246/2009 o abroga conform codului civil se aplica principiul neretroactivitatii deci se ia in considerare legea 469/2002 pentru ca contractul a fost semnat in 2008.Se poate numi inselatorie acest lucru,adica faptul ca imi cer mai multi bani?
Sa faceti o intelegere de plata esalonata. Taxa de reziliere nu intra la penalitati. E dreptul lor sa va execute si, tinand cont ca se apropie termenul de prescriptie, eprobabil ca o sa o faca.
stiu,taxa de reziliere este platita.1300 lei sunt numai penalitati si suma serviciilor este de 198 lei.Este posibil?Daca aduc asta in fata instantei cand ma vor da in judecata am castig de cauza?
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
cristian16ian, utilizator
Dupa ce am facut o plangere la ANPC am fost la cei de la Germanos si mi-au spus ca nu au intrat banii in contul lor cand am facut acea plata in 2011(daca intrau se stingea litigiul).Mi-au spus ca exista 2 posibilitati:1)bani sunt blocati la banca sau 2)cei de la topfactoring nu au trimis banii catre ei.Este posibil ca banii sa fie blocati?
Aveti chitanta cu care ati dat /platit banii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vodafone - top factoring angie24 angie24 Buna ziua! Am avut un contract cu vodafone pe o perioada de un an de zile, in valoare de aproximativ 12 euro; cu 3 luni inainte de incheierea perioadei ... (vezi toată discuția)
Este legala aceasta notificare? andreea-crina andreea-crina Buna seara! Am si eu o problema si am nevoie de un sfat.In martie 2008,fiica mea si-a facut un abonament la Vodafone pe o perioada de doi ani.In august 2009 ... (vezi toată discuția)
Datorie de peste 3 ani aldearoxana aldearoxana Buna ziua, Am avut o datorie catre vodafone (n-am platit taxa de reziliere a contractului) si acum m-am trezit cu Topfactoring sa isi recupereze banii ... (vezi toată discuția)